Hopp til innhold

– Vil hjelpe regjeringen

Politisk kommentator i NRK, Kyrre Nakkim, sier at Mælands avgang vil hjelpe regjeringen å komme i gang med endringene i norsk politi.

Kyrre Nakkim kommenterer politidirektør Øystein Mælands avgang.

KLIKK FOR VIDEO: Politisk redaktør i NRK, Kyrre Nakkim, er ikke overrasket over avgangen.

I kveld ble det kjent at politidirektør Øystein Mæland trekker seg som politidirektør, etter at han oppfatter at justisminister Grete Faremo ikke har tillit til ham.

Politisk redaktør i NRK, Kyrre Nakkim, mener at bråket rundt Mæland kom i veien for konstruktive diskusjoner rundt politiet.

– Til nå har all debatt handlet om hans roller, og det ligger i veien for det reformarbeidet som politiet har foran seg.

– Hva tror du er hovedårsaken til at han går?

– Jeg tror det var selve håndteringen av evaluering og etterspill av 22. Kommisjonens rapport, ikke bare det som skjedde 22. juli, som gjør at Mæland må gå.

Kunne ha klart seg

Nakkim mener Mæland kunne ha glidd unna kritikken siden han bare hadde hatt 14 dager i jobben da terrorangrepet skjedde 22. juli. Men at han ødela for seg selv ved å ikke erkjenne kritikken med en gang rapporten kom.

– Mæland valgte å beskytte sine egne i etaten, framfor å anerkjenne kritikken den første dagen. Det var så provoserende, at spørsmålet om han var den rette til å lede politet umiddelbart måtte melde seg, sier Nakkim, som tror avgangen ville kommet uansett.

– Habilitetsproblematikken framskyndte avgangen, men beslutningen hadde måttet presset seg på uansett.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT