Hopp til innhold

– Han ønsker å forklare seg ut av saken

Den terrorsiktede Saeed Bujak har nå fått gitt sin forklaring til politiet i Norge etter å ha ankommet landet i går ettermiddag. – Han erklærer ingen straffskyld, sier hans advokat Arvid Sjødin.

Saeed Bujak ankommer Norge på Gardermoen

Saeed Bujak ankom Norge og Gardermoen i går ettermiddag.

Foto: NRK

– Min klient fikk i går lov til å fortelle sin versjon av situasjonen, og han har nok gitt politiet endel informasjon og bidratt til å løse punkter i sin egen sak, forteller Sjødin til NRK.

Terrorsiktede Saeed Bujak ankom Gardermoen i går etter å ha blitt utlevert fra tysk varetekt der han har sittet siden fredag.

Les: Terrorsiktet tilbake på norsk jord

Påtaleansvarlig for Politiets sikkerhetstjeneste (PST), Signe Aalling, sier at Bujak og hans to medsiktede planla terrorangrep på norsk jord. Bujak har hele tiden nektet for å ha gjort noe galt, og har fortalt til sin forsvarer at terror er utenkelig.

Les mer: Planla terror på norsk jord

Fant bombeingredienser i bod

Ifølge Dagbladet skal PST har funnet ingredienser til en bombe i en kjellerbod tilhørende Bujak.

Avisa skriver at de har gjort funn av en stor flaske hydrogenperoksid av høy konsentrasjon, to mindre flasker av det samme stoffet, aceton, to liter med flytende veske og mel. Dette skal være hovedingrediensene for å lage en acetonperoksidbombe, kjent som Satans mor.

PST mener funnene viser at den siktede 37-åringen, sammen med de to andre siktede, hadde planer om å lage en bombe.

Erklærer ikke straffeskyld

– Han har gitt sin versjon til norsk politi, og det er ikke på tale at han erklærer noe straffskyld. Min klient ønsker å forklare seg ut av saken, og han har gitt sitt bidrag til det, sier Sjødin.

Bujak har sittet i varetekt siden fredag og har, ifølge sin forsvarer, ikke fått noen innblikk i medieomtalene de siste dagene.

– Han vet ingenting om det som har kommet ut, og det er fordi han har vært i isolasjon, ikke hatt tilgang til presse eller annet, og han har heller ikke hatt noen å snakke med dette om.

Det skal etter planen holdes et fengslingsmøte i Oslo i morgen, fredag.

Video Den terrorsiktede Saeed Bujak kommer tilbake til Norge

VIDEO: Den terrorsiktede Saeed Bujak ankommer Norge.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger