Hopp til innhold

Krever vannverksmillionene tilbake

Skedsmo-ordfører sier millionene som ble funnet på den tidligere vannverkssjefens sveitsiske bankkontoer tilhører fellesskapet.

Sentralrenseanlegget RA-2

I oktober 2005 ble det avslørt at direktøren for Nedre Romerike vannverk (NRV) og Sentralrenseanlegget RA-2, hadde bygget opp et privat jaktparadis bestående av ni farmer i Sør-Afrika.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

De sveitsiske kontoene inneholdt 34 millioner kroner da de ble oppdaget høsten 2013. Kontoene tilhørte den tidligere vannverkssjefen på Ringerike Ivar T. Henriksen, som ble dømt for korrupsjon og økonomisk utroskap i 2010.

Skedsmo-ordfører Ole Jacob Flæten sier pengene må tilbakeføres til vann- og avløpsvirksomheten på Nedre Romerike, med mindre Henriksen kan vise at pengene kommer fra andre hold.

– Henriksen har misbrukt midler fra fellesskapet som skulle gått til kommunal tjenesteyting. Pengene er tatt fra avgifter folk har innbetalt til vann- og avløpssektoren, sier Flæten til Aftenposten.

Den tidligere vannverkssjefen mener pengene ble plassert i Sveits av skattehensyn, og at de skulle brukes på å opprette et selskap.

– Pengene er sikret i Norge. Vi arbeider nå med de rettslige spørsmålene knyttet til hva som skal skje med pengene, sa statsadvokat Espen Haug fredag.


AKTUELT NÅ