NRK Meny
Normal

– Pengene kommer og de vil gi kapasitetsutvidelse

Lederen i transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget sier hun mangler svar på om Oslo ønsker bevilgningen på 200 millioner til E18 vestover. Hun bevilger pengene likevel.

Linda Hofstad Helleland

Linda Hofstad Helleland (H) er leder transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Byrådet i Oslo har skapt en veldig vanskelig situasjon for oss.

Sitatet over er fra Linda Hofstad Helleland (H). Hun leder transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget og skal lose forslaget til statsbudsjett innenfor samferdsel gjennom komiteen på Stortinget.

Hun sier det nye byrådet i Oslo, som består av Ap, SV og MdG, har skapt usikkerhet rundt hele utbyggingen av E18 vestover etter at MdG kategorisk har sagt at det ikke skal bygges én eneste meter ny vei i vestkorridoren.

Bevilgningen på 200 millioner kroner, som ligger inne i forslag til statsbudsjett, skal brukes til grunnerverv mellom Lysaker og Ramstad.

Samtidig har det nye byrådet skrevet i sin byrådsplattform at alle grunnerverv som i fremtiden kan føre til en plan som kan gi kapasitetsutvidelse vestover må stanses.

I den forbindelse sier Helleland at hun har etterspurt om Oslo ønsker bevilgningen. Det mener hun at hun ikke har fått noe klart svar på.

– Det har vært helt umulig å få svar på om prosjektet skal stoppes. Vi må vite om pengene skal brukes eller ikke, men når de ikke klarer å si et klart ja eller nei til det spørsmålet, må vi på stortinget forholde oss til det budsjettforslaget som ligger i bordet. Der er det foreslått en bevilgning på 200 millioner kroner til grunnervervelse som igjen kan gi kapasitetsutvidelse på både vei og til buss. De pengene kommer vi til å bevilge, sier Helleland til NRK.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger