– Kjent for å være rappkjeftet

Trine Skei Grande bekreftet i dag at Venstre fikk en bekymringsmelding før jul om at Helge Solum Larsen hadde vært ufin i språket. I Venstre-miljøet kjenner de til at nestlederen skal ha vært rappkjeftet ved flere anledninger.

Helge Solum Larsen og Guri Melby

Trine Skei Grande bekrefter at de har fått en bekymringsmelding om Helge Solum Larsen, og at det dreide seg om ufint språk. (Fra venstre Guri Melby medlem av Venstres landsstyre og tidligere nestleder Helge Solum Larsen).

Foto: Alley, Ned / Scanpix

Venstre-leder Trine Skei Grande bekreftet i dag at partiet før jul fikk en bekymringsmelding om at nestleder Helge Solum Larsen hadde brukt «ufint språk» i et internt selskap.

Flere kilder NRK har snakket med som har tilknytning til partiet Unge Venstre, hevder at Helge Solum Larsen er kjent i miljøet for å være «rappkjeftet», men har aldri hørt eller sett at Solum Larsen har oppført seg seksuelt krenkende mot jenter tidligere.

Flere kjenner igjen beskrivelsen av at Solum Larsen hadde lett for å slenge med leppa etter å ha drukket alkohol, og kjente til bekymringsmeldingen som ble varslet til generalsekretær i Venstre før jul.

Skal ha kommet med tilnærmelser på 90-tallet

Solum Larsen skal også ha kommet med ubehagelige tilnærmelser mot to kvinner på 90-tallet. Den ene kvinnen forlot partiet like etterpå, skriver VG.

– Det er riktig at det har vært et par episoder tidligere. To jenter opplevde ting som var problematisk i forhold til Helge. Den ene trakk seg ut av partiet etter dette, sier Thorbjørnsen til avisa.

Tirsdag trakk Solum Larsen seg som nestleder i Venstre etter at han ble anmeldt for å ha voldtatt et medlem i Unge Venstre på fylkesårsmøtet i Rogaland i helgen. Han ligger nå på sykehus, og benekter å ha voldtatt.

Samlet seg til møte i Unge Venstre

Leder i Unge Venstre Oslo, Martin Clausen-Bekkelien, og generalsekretær Anders Bergsaker kjente Helge Solum Larsen som en god politiker som de så opp til.

Voldtektssaken kom som et sjokk på dem. Unge Venstre ble orientert om saken allerede søndag. Mange er påvirket, og har behov for å prate.

– Det var en av våre egne som ble utsatt for dette. Det er en kultur jeg ikke kjenner igjen. Det er en sak mellom to enkeltmennesker, og det er tragisk, sier leder i Oslo Unge Venstre, Martin Clausen-Bekkelien.

– Det kom som et sjokk på alle. Vi er et relativt lite miljø som kljenner hverandre, og man forventer ikke dette. Det hele er surrealistisk, sier generalsekretær Anders Bergsaker.

Unge Venstre

Leder i Oslo Unge Venstre Martin Clausen-Bekkelien, og generalsekretær Anders Bergsaker sier den angivelige voldtekten kom som et sjokk.

Foto: Kirsti Haga Honningsøy

– Må prate om det

Trine Skei Grande deltok i sentralstyremøtet til unge Venstre onsdag kveld i Møllergata for å snakke om det som har rystet partiet.

Clausen-Bekkelien og Bergsaker sier at praten i partiet stort sett har gått i helgens hendelse.

– Vi ønsker å snakke om det som har hendt, for å kunne gå videre og begynne å prate politikk igjen, sier Bergsaker.

Trine Skei Grande

Trine Skei Grande bekrefter at de har fått en bekymringsmelding om Helge Solum Larsen, og at det dreide seg om ufint språk.

Foto: Kirsti Haga Honningsøy

Medlemsmassen i Unge Venstre har et aldersspenn fra 12 til 35 år. Flertallet er rundt 19-årsalderen. Clausen-Bekkelien og Bergsaker avkrefter at det kan være rølpete stemning på årsmøtene.

– At jenta har det bra, er det vi bryr oss om nå, sier Bergsaker.

Clausen-Bekkelien og Bergsaker skryter av partileder Trine Skei Grande, og synes hun har håndtert situasjonen bra.

– Trine har vist at hun oppriktig bryr seg. Hun har tatt styringen, og har vist empati, sier Bergsaker.

Jenta (17) som leverte anmeldelsen i går, skal etter forholdene ha det bra, men skal være sterkt berørt av hendelsen.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger