– Han var i så fall en uvitende løpegutt

Terrorsiktede Mikael Davud sier han brukte de to andre som løpegutter. David Jakobsens forsvarer sier Jakobsen i så fall var en uvitende løpegutt.

Video To tilstår terrorplanlegging

KLIKK FOR Å SE VIDEO: Mikael Davud har i avhør tilstått planer om å lage en bombe som kunne sprenges i den kinesiske ambassaden i Oslo (bildet). Shawan Sadek Saeed Bujak har sagt at de siktede i terrorsaken ha planlagt et attentat mot den danske avisen Jyllands-Posten.

Mandag ble det kjent at Shawan Sadek Saeed Bujak har sagt at de siktede i terrorsaken ha planlagt et attentat mot den danske avisen Jyllands-Posten.

LES OGSÅ: – Terrorsiktet har tilstått

Mikael Davud avviser dette, og har i avhør tilstått planer om å lage en bombe som kunne sprenges i den kinesiske ambassaden i Oslo .

LES OGSÅ: Davud planla å sprenge Kinas ambassade

Davud har brukt de to andre medsiktede i saken som løpegutter, og at de skal ikke ha hatt kunnskap om hans motiver, sa hans ene forsvarer Arild Humlen til NTB mandag.

LES: Alt om terrorsaken

– Uvitende løpegutt

Advokat Kjell T. Dahl forsvarer den tredje terrorsiktede, David Jakobsen. Han sier til NRK at han ikke kjenner til Humlens uttalelser.

– Men i så fall var Jakobsen en uvitende løpegutt, sier Dahl.

Jakobsen sier ifølge sin forsvarer at han er uskyldig.

Forsvareren mener at Bujaks forklaring viser at de to ikke kjente hverandre.

– Forhåpentligvis endrer tilståelsene situasjonen i positiv retning for Jakobsen. De viser at han ikke er involvert i disse sakene, hevder Dahl overfor NRK.

LES OGSÅ: PST vurderer å endre terrorsiktelsene
LES OGSÅ: Utvider siktelsen i terrorsaken

Davud erkjenner ikke straffskyld

Ifølge Rieber-Mohn skal Davud bare ha brukt de andre til å skaffe ingredienser til bomben, og at ingen andre skal ha kjent til terrorplanene mot den kinesiske ambassaden.

– Hvor langt disse planene var kommet, er litt uklart for meg. Mitt inntrykk er at dette kunne ligge langt frem i tid, sier Rieber-Mohn til NRK.

Davud erkjenner ikke straffskyld, fastslår forsvareren.

Forsvareren vil ikke kommentere om han ble overrasket over tilståelsen om planlene mot et mulig angrep mot den kinesiske ambassaden.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger