– Hyggelig for Støre å bli kalt noe annet enn tåkefyrste

AP-leder Jonas Gahr Støre var en av gjestene i «Nytt på nytt», og ukas store politiske drama var et sentralt tema.

Unnskyld, heksejakt og ikke minst barnehage er stikkord for Nytt på nytts behandling av ukas store politiske drama, Sylvi Listhaugs avgang som justisminister. Gjester i ukas program var leder i Arbeiderpartiet, Jonas Gahr Støre, og Kjetil B. Alstadheim, politisk redaktør i Dagens Næringsliv.

Video: AP-leder Jonas Gahr Støre og programleder Line Nelvik var på samme lag i ukas Nytt på nytt.

Leder i Arbeiderpartiet, Jonas Gahr Støre og Kjetil B. Alstadheim, politisk redaktør i Dagens Næringsliv var gjester i ukas «Nytt på nytt.» Han mente Støre også måtte ha hatt gode opplevelser i den krasse politiske debatten den siste tida.

– Listhaug sa jo om Støre at han er uegnet og ville være en katastrofe for landet, og det er jo litt hyggelig for Støreå bli omtalt som noe annet enn en tåkefyrste, sa Alstadheim.

– Som en ungdomsskole

Sylvi Listhaugs avgang som justisminister preget «Nytt på nytt». Satireprogrammet boltret seg i heksejakt, kabinettsspørsmål som ikke ble stilt og påstanden om at Stortinget var gjort om til en barnehage og unnskyld.

– Det høres ut som en ungdomsskole, det er mer sånn «hun sa unnskyld, hun sa ikke unnskyld, jo Erna sa unnskyld for meg, det gjelds ikke, nå sa jeg unnskyld, det var ikke ektefølt, si det en gang til da», sa programleder Bård Tufte Johansen etter at Jonas Gahr Støre hadde prøvd å forklare hva saken handlet om.

– Vi kan ikke ha det sånn at Stortinget er en barnehage. Plutselig må Abid Raja ha hvilestund og noen må skifte på Trine Skei Grande, fulgte programleder Johan Golden opp.

Trakk seg uventet

Det var 9. mars at daværende justisminister Sylvi Listhaug (Frp) la ut et Facebook-innlegg der Arbeiderpartiet ble beskyldt for å sette terroristers rettssikkerhet foran Norges sikkerhet. Dermed tok debatten fyr. Innlegget ble slettet, men det stilnet ikke debatten.

Skjermdump Sylvi Listhaugs Facebookutspill

Dette er Facebook-innlegget som felte Sylvi Listhaug.

Foto: NRK

Opposisjonen i Stortinget fremmet mistillitsforslag mot henne, og statsminister Erna Solberg (H) stilte seg bak sin minister.

Tirsdag 20. mars, klokken 8, to timer før skjebnemøtet i Stortinget skulle ta stilling til mistillit mot Sylvi Listhaug, meldte hun at hun trakk seg som statsråd.

Da hun gikk av, langet hun ut mot Jonas Gahr Støre, KrF og norske medier.

Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) bekreftet i dag at han er kandidat til å bli justisminister permanent, nå fungerer fiskeriministeren også som justisminister.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger