NRK Meny
Normal

– Hender ofte at jeg er sulten

Ruben fra Oslo er 21 år. Han droppet ut av studiene på grunn av psykiske problemer og sier at økonomisk har han det vanskelig. En av ti lever under fattigdomsgrensen i hovedstaden.

Leo Ajkic har selv vært fattig da han kom til Norge som flyktning. I denne reportasjen ser Leo hvordan etnisk norske fattige har det i Oslo.

Leo Ajkic har sett på de sosiale forskjellene i Oslo og møtt Ruben som er fattig og besøkt Fattighuset på Grønland i Oslo.

Valglogo

Programleder Leo Ajkic har undersøkt fattigdom i Oslo nærmere. Han har møtt 21 år gamle Ruben Emil Paulsen som forteller om hvordan det er å være fattig.

– Det er veldig kjedelig og veldig flaut. Hvis venner spør om jeg vil være med ut på byen i kveld, må jeg si nei fordi jeg ikke har råd, sier Ruben Emil Paulsen.

– Hender det at du er sulten, spør Ajkic.

– Det hender ofte at jeg er sulten, sier Ruben.

– Bekymrer meg for å betale regninger

I dagens valgsending på NRK1 er det sosiale forskjeller som står i sentrum. I samtale med Leo forteller Ruben at han trenger hjelp til økonomisk rådgivning.

– Jeg føler ikke at jeg lever så mye når jeg er mer opptatt med å bekymre meg for å betale regninger enn jeg er for å føle meg frisk og oppegående, sier Ruben.

– Her er det klær

Leo Ajkic har også møtt Wenche Andersen som jobber i Fattighuset på Grønland i Oslo. Hun gikk selv til fattighuset for å få mat og klær før hun begynte å jobbe der.

– Er det skam å være fattig i Norge, spør Ajkic

– Jeg tror det. De første gangene du er her, så er det noe tabugreier. Jeg gikk på 14-dagers penger og hadde det ikke så veldig enkelt, men nå har jeg fått uføretrygd og har det litt enklere.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger