– Det Nav-direktøren sier er direkte frekt

Kjetil Østnes er uføretrygdet mot sin egen vilje og kjemper en daglig kamp mot Nav-systemet. Han mener Nav-direktøren er frekk når han sier at brukerne er for kravstore.

Video Frekt av NAV-direktøren

VIDEO: Kjetil Østnes mener det er frekt av Nav-direktøren å si av brukerne er for kravstore.

Joakim Lystad

Nav-direktør Joakim Lystad.

Foto: Johansen, Erik / Scanpix

At Nav-direktøren klager over at brukerne er for kravstore, faller i svært dårlig jord hos dem som kjemper en daglig kamp mot Nav-systemet, som Kjetil Østnes, som er ufrivillig uføretrygdet.

LES OGSÅ: – Altfor mange på uføretrygd

– Han får feie for egen dør

Nav-direktør Joakim Lystad sa tidligere i dag at mange mennesker har for store forventninger til Nav .

– Det er direkte frekt. Han får feie for egen dør. Jeg føler at han tar ord ut av lufta for å forsvare seg selv om dagen i det kaoset NAV er inne i, sier Østnes til NRK.

I dag jobber Østnes gratis for firmaet han var med å starte fordi NAV holder ham på 100 prosent uføretrygd mot hans vilje.

Sitter fast i trygden

Etter et epilepsianfall i 2002 ble han helt ufør. Men i 2006 ble han og legen enige om at han etterhvert kunne jobbe 50 prosent og Østnes søkte NAV om det.

– Nav-kontoret i hjemkommunen min følger opp saken, men jeg får ikke noe svar fra hovedkontoret i NAV. Jeg kommer meg ikke ut av trygda, Jeg er 100 prosent uføretrygdet og vil ned på 50 eller 75 prosent uføretrygd. Jeg sitter fast.

Fem år etter den første søknaden ble sendt til Nav om å få slippe trygd, har ingenting skjedd. Men i dag, etter at NRK tok kontakt, er plutselig søknaden til revurdering. På tide mener kollegene.

Vil begynne å leve igjen

Liv Marit Syvertsen

Liv Marit Syvertsen.

Foto: NRK

– Jeg skjønner fustrasjonen hans som har måttet slite i flere for å komme tilbake i arbeidslivet, sier kollega Liv Marit Syvertsen.

– Det er det verste marerittet jeg har opplevd i hele mitt liv, og jeg vil ut. Jeg vil begynne å leve igjen, sier Østnes.

Om Nav-direktøren fortsatt mener folk er for kravstore, kan han umulig sikte til Kjetil Østnes. Han har bare krevd å få slippe trygd og at Nav slutter å bryte lover og regler.

Mener de bør få mer fra det offentlige

Nav har gjennomført en undersøkelse blant 1000 av sine brukere i mars i år.

På spørsmål om velferdsordningene i Norge bør bli bedre, sier 49 prosent seg ganske eller svært enige i det - halvparten mener at de bør få mer fra det offentlige enn det som tilbys i dag.

I Nav-undersøkelsen mener også 35 prosent av Nav praktiserer dagens regelverk for strengt.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger