Hopp til innhold

– Finn et annet sted å bo, Bhatti

Den lille gjengen med patetiske, unge, forkvaklede og sinte, unge menn som demonstrerte foran Stortinget fredag, bør lete etter et annet sted å bo enn Norge, mener Frp-leder Siv Jensen.

Siv Jensen

Frp-leder Siv Jensen lot seg provosere av at barn var med på fredagens demonstrasjon foran Stortinget. Urovekkende, mener Jensen.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

– Det var en gjeng med patetiske unge menn, fastslo Jensen da hun talte til sine egne på Akershus Frps årsmøte lørdag formiddag.

En del av talen hennes ble viet fredagens demonstrasjon foran Stortinget, der 37 personer møtte opp for å oppfordre Norge til å trekke våre soldater ut av Afghanistan.

Reis til et islamistisk land og dyrk deres forkvaklede verdier der.

Siv Jensen / NRK

– Dyrk deres forkvaklede verdier et annet sted

Blant de 37 var tidligere terrorsiktede Arfan Bhatti, som uttalte: «Hvis sikkerhet er kjært for dere, kjære nordmenn, bør dere samlet ha opprop for at den norske regjeringen trekker ut norske soldater fra Afghanistan. Jeg understreker at dette ikke er en trussel, men en advarsel til eget beste».

– Kanskje består ikke den islamistiske trusselen av mange, men de blir flere. Og det er helt uforståelig for meg at mennesker som kommer til Norge og får nyte vår frihet, skal klare å utvikle så hatske holdninger til samfunnet vårt. Og til dem som fremsetter trusler og har den type holdninger, har jeg følgende å si: Dere har vært gitt uante muligheter til å delta på like vilkår i et fritt og uavhengig demokrati - med ytringsfrihet, religionsfrihet og all annen frihet, sier Jensen.

Arfan Bhatti

Hvis Arfan Bhatti ikke føler seg veltilpasset i Norge, bør kan reise til et annet land, mener Frp-leder Siv Jensen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Og hun konkluderer derfor:

– Hvis dere ikke liker verdiene vi bygger dette samfunnet på, da har jeg følgende beskjed: Reis til et islamistisk land og dyrk deres forkvaklede verdier der.

Hvor Bhatti bør ta veien, har ikke Jensen noe svar på:

– Det skal jeg overlate til ham selv, men han kan åpenbart ikke føle seg særlig veltilpasset her i Norge. Og da er det bare å lete etter et annet land.

Jensen ønsker resten av innvandrerne hjertelig velkommen

Det lille oppmøtet på demonstrasjonen gleder Frp-lederen, og hun sier til NRK at hun setter stor pris på det oppgjøret mange muslimer har tatt mot dem hun kaller ekstremister.

Det er forskjell på å være muslim og ekstremist, slår Jensen fast, og i talen på årsmøtet ønsket hun de aller fleste innvandrere til Norge velkommen.

– Til majoritet av våre nye landsmenn har jeg lyst til å si: Vi bygger vårt samfunn på respekten for enkeltmennesker. Vi verdsetter vår frihet og vårt demokrati. Og vi uttrykker vår uenighet i Norge gjennom en uknuselig ytringsfrihet. Jeg er veldig glad for at majoriteten av våre nye landsmenn har omfavnet de verdiene. At de har omfavnet våre lover og vår måte å styre og organisere samfunnet på, sier Jensen, og sier også:

– Og nettopp derfor er den gruppen av våre nye landsmenn hjertelig velkommen som fullverdige medlemmer av det norske samfunnet.

AKTUELT NÅ