Hopp til innhold

– En hel nasjon viser omsorg med de etterlatte

Statsminister Jens Stoltenberg uttrykker medfølelse til familie, kolleger og venner av de to nordmenene som nå er bekreftet drept etter terrorangrepet i Algerie.

Statsminister Jens Stoltenberg uttrykker medfølelse for etterlatte etter Algerie-terroren.

STOR SORG: – Det er med dyp og stor sorg jeg har mottatt meldingen i dag om at Tore Bech og Thomas Snekkevik er bekreftet omkomne. Samtidig må vi også ta innover oss at det er lite sannsynlig at det vil bli funnet flere overlevende, sier Stoltenberg til pressen i Davos fredag.

Statoil bekreftet fredag at to ansatte i selskapet er døde etter angrepet på gassanlegget i In Aménas i forrige uke. De to er Tore Bech, 58 år, bosted Bergen og Thomas Snekkevik, 35 år, med bosted Austrheim/Bergen.

– Det er med dyp og stor sorg jeg har mottatt meldingen i dag om at Tore Bech og Thomas Snekkevik er bekreftet omkomne. Samtidig må vi også ta innover oss at det er lite sannsynlig at det vil bli funnet flere overlevende, sier Stoltenberg fredag.

Statsministeren møtte pressen under World Economic Forum, som avholdes i den sveitsiske alpebyen.

– Mine tanker går til de etterlatte, de nærmeste som har mistet sine kjære. Vi har fått bekreftet i dag at det har vært en brutal terrorhandling der mange menneskeliv har gått tapt. Det var en ondskapsfull og villet handling som ledet til at de mistet livet, fastslår statsministeren.

Tar kontakt med pårørende

Stoltenberg snakket med de pårørende da han var på pårørendesenteret i Bergen sist lørdag. Nå vil han igjen ta kontakt med dem.

– Vi forsto alle alvoret da. Jeg har også hatt nær kontakt med Heikki Holmås, som er blant de pårørende. Men det vil være naturlig å ta kontakt, fordi det er i dag det bekreftes, sier statsministeren.

Tre Statoil-ansatte er fortsatt savnet etter terrorangrepet 16. januar, opplyser selskapet fredag.

– Det er lite sannsynlig at man vil finne flere overlevende. I dag bekreftes to omkomne. Det understreker bare alvoret i situasjonen. Våre tanker går til de etterlatte, som har mistet sine kjære. En hel nasjon viser omsorg med dem, fastslår statsministeren.

Identifisering pågår

Et ID-team fra norske Kripos har vært sentralt i identifiseringsarbeidet etter gisseldramaet. Utenriksdepartementet sier til NRK.no fredag at identifiseringsarbeidet fortsatt pågår for fullt i Algerie.

Terroristene slo til tidlig på morgenen 16. januar og angrep først en buss med ansatte på In Amenas-anlegget. Like etter gikk de til angrep på gassanlegget, som er deleid av norske Statoil. Angriperne truet med å henrette gisler og sprenge hele anlegget, dersom franske styrker ikke umiddelbart ble trukket ut av Mali.

Selskapet hadde 17 ansatte på anlegget. Tre av dem var algeriske, en kanadier og resten norske. Fire av disse kom seg i sikkerhet til en militærleir like ved. Fredag og lørdag klarte ytterligere fire nordmenn å komme seg i sikkerhet.

AKTUELT NÅ