NRK Meny
Normal

– Det er ikke rettferdig at jeg sitter her og alle andre går fri

En 21 år gammel Lillesand-kvinne ble i dag frikjent for å ha forsøkt å smugle kokain til Norge fra Bolivia. Men kokaindømte Madeleine Rodriguez står fortsatt ved at de var tre om smuglingen, og mener frikjennelsen er grovt urettferdig.

Madeleine Rodriguez

Kokaindømte Madeleine Rodriguez sitter fortsatt fengslet i Bolivia, mens Lillesand-kvinnen (21) som rømte fra Bolivia ble frikjent i dag. - Alle har like mye skyld i saken. Vi var tre om det, sier Rodriguez.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

NRK tok i dag telefonkontakt med Madeleine Rodriguez som sitter fengslet for kokainsmugling i Bolivia.

Rodriguez var ikke klar over at 21-åringen som ble pågrepet sammen med henne i 2008, og som rømte fra Bolivia, ble frikjent i Oslo tingrett i dag. Rodriguez reagerer med vantro, og brister i gråt når NRK opplyser henne om saken.

– Jeg synes det er dårlig gjort av henne å lyve. Jeg skjønner ikke at det er mulig, sier Madeleine Rodriguez til NRK.

– Alle har like mye skyld

21-åringen fra Lillesand som ble frikjent i dag har sammen med fire andre personer vært tiltalt i Oslo tingrett for forsøk på eller medvirkning til kokainsmugling fra Bolivia.

– Dette har fremtont seg som et mareritt for henne i tre og et halvt år. Selv med visshet om at hun var uskyldig, har hun ikke hatt kontroll på hva som har skjedd, sier Lillesand-kvinnens forsvarer Carl Bore overfor NRK onsdag.

Familien til 21-åringen sa i dag at de følte at rettferdigheten hadde seiret. Det er derimot Rodriguez helt uenig i.

– Alle har like mye skyld i saken. Jeg har ikke mer skyld enn noen andre. Det er ikke rettferdig at jeg sitter her og alle andre går fri, sier Rodriguez, gråtende.

– De har løyet om meg

Madeleine Rodriguez ble arrestert sammen med Stina Brendemo Hagen og kvinnen fra Lillesand 19. mai 2008 på flyplassen i Cochabamba i Bolivia med det som først ble opplyst å være 22,4 kilo kokain i bagasjen.

Senere har aktor i tiltalen nedjustert størrelsen på kokainbeslaget til 11 kilo, fordi det viste seg at kokainet ikke var skikkelig veid.

Den frikjente Lillesand-kvinnen rømte imidlertid fra Bolivia før rettssaken startet der, og ble satt på tiltalebenken i Oslo tingrett sammen med fire antatte bakmenn.

Kvinnen var den eneste av de fem tiltalte i Oslo tingrett som ikke var tiltalt for å tilhøre en organisert kriminell gruppe, etter den såkalte mafiaparagrafen, straffelovens paragraf 60a.

– Det eneste jeg har fått tilbake for å være ærlig, er bare dritt. De har bare løyet om meg. Hvis hun sier at hun er uskyldig, er det er opp til henne, men vi var tre om det, selv om hun sier at hun ikke visste noen ting, sier Rodriguez.

Skal vurdere frikjennelsen

– Hele saken er urettferdig. Jeg har blitt urettferdig behandlet siden dag en, sier Rodriguez.

– Jeg må sitte her fortsatt. Jeg har en datter som begynner på skolen neste år. Hvordan tror du datteren min føler seg? sier Rodriguez.

Statsadvokat, Petter Mandt, har ikke bestemt seg for om han skal anke noen av dommene.

– Jeg ønsker ikke å gi noen annen kommentar enn at vi har registrert dommen. Hun er frifunnet. Vi vil nå bruke de 14 dagene vi har på å lese dommen, vurdere den, og avgjøre om vi vil godta den eller anke, sier Mandt til NRK.

KLIKK FOR Å SE VIDEO:

Video 9eb568b3-3fd0-4db3-a587-5ddc08003b6b.jpg

NETT-TV: Se Dagsrevy-innslaget med blant andre Madeleine Rodriguez.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger