NRK Meny
Normal

– Denne videoen burde definitivt fjernes

– Det er uhørt å trekke inn offentlige tjenestemenn og bruke skattebetalernes penger på en valgkampvideo, mener Ola Elvestuen (V) om justisministerens skrytevideo.

Bildekombinasjon: Anders Anundsen og Ola Elvestuen

MÅ FJERNES: Mandag ble informasjonsvideoen «Trygghet i hverdagen» publisert på regjeringens nettsider. – Denne videoen burde fjernes, mener Ola Elvestuen (V).

Foto: FAKSIMILE REGJERINGEN/NTB SCANPIX

Etter at det mandag ble publisert en informasjonsvideo på regjeringens nettsider der justisminister Anders Anundsens (Frp) skryter av hva regjeringen har fått til så langt, har det kommet en rekke negative reaksjoner.

Blant dem som reagerer er nestleder i Venstre, Ola Elvestuen. Han mener det er uhørt å sette offentlige tjenestemenn i en vanskelig situasjon for at de skal være med i valgkampvideo.

– Denne videoen burde definitivt fjernes fra hjemmesiden deres og de tjenestemennene som er trukket inn i dette burde også få en beklagelse. Her må det ganske enkelt ryddes opp fort, sier Elvestuen.

Prislappen for filmen var 50 000 kroner som ble betalt av justisdepartementet. Elvestuen mener det er feil å bruke offentlige midler på en slik video.

– Jeg håper vi ikke ser slike videoer igjen. Ministre må gjerne lage videoer hvor de fremstiller seg selv i et godt lys og skryter av egen innsats, men det må det være partiene som betaler for og noe man ikke blander inn etater og departementer i, sier Elvestuen.

– Sammenblanding av roller

I filmen forteller statsråden om beredskap, politi, påtalemyndighet og domstoler, kriminalomsorg samt asyl- og innvandringspolitikk. Han snakker med politimester Hans Sverre Sjøvold i Oslo og flere andre som jobber i politiet, kriminalomsorgen og utlendingsforvaltningen.

Elvestuen mener Anundsen har et ansvar å ikke sette offentlige tjenestemenn i en slik posisjon.

– Er du politisk leder og gir bestilling får du jobben gjort fra disse folkene, men du kan ikke blande disse rollene som de gjør her, sier nestlederen.

Justisministeren på sin side mener dette er helt greit.

– Jeg synes det er helt uproblematisk at Justis- og beredskapsdepartementet får frem det som er gjennomført de siste to årene og at det er meg som presenterer dem, sa Anundsen i morges.

KL. 18.00: Se Anundsen delta i Dagsnytt 18

Reaksjoner med satire

I etterkant har det kommet en rekke humoristiske videoer som svar på Anundsens video. Blant annet har senterpartipolitiker Geir Pollestad laget en egen skrytevideo som tilsvar.

Elvestuen synes det er godt at det kommer noe humor ut av det kritikkverdige handlingen.

– Den har først og fremst frembrakt mye humor i løpet av dagen, heldigvis. Dette er en gavepakke for dem som ønsker å se på valgkampen med en skrått blikk, sier han og legger til:

– Men det alvorlige her er bruken av statlige midler for å få fram sitt eget partibudskap og bruk av offentlige tjenestemenn som skal opptre profesjonelt uavhengig til inntekt for et eget politisk syn.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger