Hopp til innhold

Færre skoler under de rødgrønne

Det har blitt 101 færre offentlige grunnskoler på landsbasis gjennom årene med rødgrønt styre.

Skolebarn
Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix

Dette er sterkt beklagelig, mener Landslaget for Nærmiljøskolen. Foreningen får stadig henvendelser fra fortvilte foreldre.

Menneskerett som brytes

- Det er en menneskerett at barn skal gå på skole der de bor. Jeg mener det skal veldig sterke argumenter til for å frata et barn retten til det, sier leder for foreningen Brite Kandal.

Dårlig økonomi gjør at flere kommuner vurderer skolenedleggelser i arbeidet med neste års budsjett.

– Jeg synes det er temmelig ille at unger fra seksårsalderen skal sitte fra en til to timer på buss eller i drosje hver eneste dag, sier Kandal.

Det er kult, vi fikk flere venner

Sjuendeklassing om sammenslåing ved Kapp skole / NRK

- Vi var meget spent på hvordan det skulle bli og så langt er det en veldig positiv opplevelse, sier lærer ved Kapp skole Martin Semundset.

Skolen Kapp er resultat av en omfattende endring i kommunens skolestruktur i Østre Toten der antall skoler er nesten halvert.

Krever utredning

Senterpartiet vil ha en utredning på hvor langt barn kan sendes med buss for å komme seg på skolen.

- Det bør ikke være slik at barn sitter timesvis i buss for å komme seg på skolen, sier senterpartiets representant i utdanningskommiteen på Stortinget Anne Tingelstad Wøien.

I Soria Moria-erklæringen erklærte den rødgrønne regjeringen at de ville kjempe for å opprettholde en desentralisert skolestruktur.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT