Hopp til innhold

- Regjeringen bløffer om tannhelse

SV og Arbeiderpartiet lovet billigere tannleger i valgkampen. Nok en bløff, svarer opposisjonen etter at de har sett Soria Moria 2.

Tannlege borrer
Foto: Lise Åserud / Scanpix

For løfter om billigere tannlege er satt på vent i den nye regjeringsplattformen. Og det kan dermed bli lenge til tennene blir en del av kroppen slik politikerne lovet i valgkampen.

Lovet makspris

Audun Lysbakken blir av mange rekna som kronprins i SV.

SVs Audun Lysbakken lovet mye i valgkampen.

Foto: Mathiesen, Tor Erik H. / SCANPIX
Jon Jæger Gåsvatn (Frp)

Jon Gåsvatn reagere kraftig på det han kaller regjeringens tannbløff.

Foto: Falch, Knut / SCANPIX

– Det er ingen som vil foreslå at folks’ helse skal overlates til lommeboken, og da er det ingen grunn til at det skal gjelde tennene heller, sa SVs nestleder Audun Lysbakken midt i valgkampen, og hans parti lokket med at ingen skulle betale mer enn 2500 i året hos tannlegen. Og han fortsatte litt senere.

– Jeg har veldig tro på at når vi setter oss ned på Soria Moria, hvis vi vinner valget, skal vi få gjennomslag for en bra reform som vil gjøre tannlegesystemet billiger og bedre i Norge.

Endte med målsetning

Men slik gikk det ikke med de fagre valgkampløftene – og det til tross for at også regjeringspartner Arbeiderpartiet også kom med en rekke løfter om billigere tannhelse før valget.

I regjeringsplattformen, Soria Moria 2, er løftene blitt til en målsetting om at det offentlige gradvis skal ta et større ansvar på tannhelsefeltet. Og gratis tannkontroll for de over 75.

Dette går selvfølgelig ikke upåaktet hen hos opposisjonen.

– Dette er nok en bløff fra regjeringen der de har gått ut og lovet ganske mye i valgkampen og så kommer en formulering som er helt utvannet og som ikke forplikter i det hele tatt, sier FrPs talsmann for tannhelse Jon Gåsvatn.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ