NRK Meny
Normal

- Kuttene rammer hele helse-Norge

I dag skal alle legene ved Rikshospitalet å diskutere konsekvensene av å måtte kutte 400 millioner kroner. De mener kuttene rammer hele helse-Norge.

Illustrasjon

SKJÆRER TIL BEINET: Rikshospitalet må kutte 400 millioner kroner. Det kan ramme pasienter i hele Norge.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Hovedtillitsvalgt for 670 overleger, Olaug Villanger, sier at kuttene går ut over pasienter i hele landet.

- Graver på grunnfjellet

- Nå  begynner vi å grave på grunnfjellet. Fra nå av er vi begynt å kutte ut behandling som det ikke finnes erstatning for andre steder i Norge, sier Villanger til NRK Nyheter.

I januar ble 60 stillinger fjernet. Denne uka skal styret ta stilling til å kutte 120 årsverk.

I tillegg får færre pasienter behandling - blant annet gjennomføres det 200 færre hjerteoperasjoner. Men det er heller ikke nok til å komme i balanse.

Rammer omfattende tilbud

- Rikshospitalet er jo et nasjonalt referansesykehus, hvor det er samlet veldig mye spisskompetanse som er avgjørende for hele norsk helsevesen, sier professor i helseøkonomi ved BI, Jan Grund.

De nye nedskjæringene rammer nå kreftklinikken, medisinsk klinikk, barneklinikken og hjerte- og lungeklinikken. Verken ledelsen ved Rikshospitalet eller Helse Sør-Øst vil si noe om saken før styremøtet torsdag.

Både Legeforeningen og Yngre legers forening vil være tilstede på møtet. Legene frykter at kuttene gjøres uten at man vet hva konsekvensene blir for pasienter og ansatte.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger