Tajik hardt ut mot kutt i ungdomsstraff-ordningen

– Det forundrer meg at det første den nye regjeringen gjør, er å kutte i midlene til det nye systemet med ungdomsstraff, sier Tajik.

Hadia Tajik går hardt ut mot kutt i ungdomsstraffen i debatt om ran.

Hadia Tajik går hardt ut mot kutt i ungdomsstraff-systemet i kveldens debatt om ran.

Lederen av Stortingets justiskomité, Hadia Tajik (Ap), går hardt ut mot regjeringens kutt i midlene til ungdomsstraff-systemet.

Tajik møtte blant andre statssekretær i Justisdepartementet Hans J. Røsjorde (Frp) til debatt i Aktuelt mandag kveld. Tema var de mange ranene som har blitt begått den siste tiden.

Se hele debatten her.

– På tide å tenke nytt

Tajik mener det er på tide å tenke nytt når det gjelder straff for unge lovbrytere.

Systemet med ungdomsstraff som Tajik sikter til, ble vedtatt i 2011 for å unngå at barn settes i fengsel. Det innebærer blant annet tett oppfølging av unge som har begått kriminalitet.

– Det forundrer meg at det første den nye regjeringen gjør, er å kutte i midlene til ungdomsstraff-ordningen, sier Tajik.

– Når det gjelder unge lovbrytere, må vi dømme dem til tett oppfølging. Men vi trenger også en ungdomsenhet på Østlandet for dem som har begått alvorlig kriminalitet, understreker Tajik.

– Rydder opp der det er mulig

– Arbeiderpartiet har sittet i regjering i åtte år, og det vi gjør nå, er å rydde opp der det er mulig på kort sikt, sier statssekretær i Justisdepartementet Hans J. Røsjorde.

Tajik sier at hun har positive forventninger til den nye regjeringen, men understreker at kuttet i bevilgningene til ungdomsstraffen er bekymringsfullt.

– Jeg skulle ønske dere kunne si det samme som oss da vi satt i regjering, at det må opprettes flere ungdomsenheter på Østlandet, sa Tajik til Røsjorde.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger