NRK Meny
Normal

- Høyre vinner på klima

Børge Brende mener miljøpolitikken vinner stemmer for Høyre.

Høyres Børge Brende og Erna Solberg
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Partiet Høyre går mest opp på partibarometeret for juni. Økningen er 1,7 prosentpoeng fra mai-tallene. Det viser målinger Norstat har gjort for NRK.

Høyre har nå 15,6 prosent oppslutning på nasjonalt plan.

- Konservativt

Hadde det vært kommunevalg i dag hadde Høyre hatt 21 prosent av stemmene.

- Vi synes det er viktig å ta vare på naturen med rent vann og et rent hav også for kommende generasjoner. Konservatisme betyr jo å ta med seg noe fint fra i dag inn i morgendagen og vi skal bli enda flinkere til å få fram det perspektivet framover, sier klimapolitisk talsmann for Høyre, Børge Brende.

- Stjeler fra Frp

Arbeiderpartiet går ned 1,9 prosentpoeng og Fremskrittspartiet går ned 0,6 prosentpoeng på landsbasis. Brende mener det er Høyres offensive miljøpolitikk som stjeler velgere fra Frp.

- Folk har vel fått med seg at de i Frp fortsatt diskuterer om de skal legge vekt på FNs klimapanels rapport som viser at vi i løpet av dette århundret kan stå overfor en økning av gjennomsnittstemperatur på jorda på mellom to til seks grader celsius. Det kan få dramatiske følger. Nå er det ikke først og fremst en diskusjon vi trenger, men det er konkret handling for å redusere klimagassutslippene, sier den tidligere miljøvernministeren.

 

 

Mandatfordeling
Foto: NRK

 

 

 

Partibarometer juni
Foto: NRK
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger