Hopp til innhold

- En panisk reaksjon

Folk med minoritetsbakgrunn går en vanskelig tid i møte hvis Arbeiderpartiet fortsetter sin Frp-retorikk, sier Venstres Abid Raja.

Raja, Jensen og Kolberg.
Foto: Scanpix

Tidligere i dag gikk Arbeiderpartiets partisekretær Martin Kolberg ut å sa han ville knuse radikal islam.

Les: Vil knuse radikal islam

- Politiet har kontroll

- Radikal islam hører ikke hjemme i Norge på noen som helst måte og det vil vi bekjempe, sier Kolberg.

- Dette er en panisk reaksjon, sier Raja og peker på at Politiets sikkerhetstjeneste selv har gått ut og sagt at de har god kontroll på det ekstremistiske islamistiske miljøet i Norge.

Video nsps_upload_2009_3_12_21_19_22_493.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Video: Kolberg gjør seg skyldig i stigmatisering.

Flere tilfeller

Raja sier til NRK i kveld at Arbeiderpartiet nå ved flere anledninger har lagt seg tett opp til Frp sin retorikk når det gjelder innvandrings- og integreringspolitikk.

Blant annet har Karita Bekkemellem sammenlignet bruk av hijab med kjønnslemlestelse og avvist å gå i dialog med radikale islamister i Norge. Og Aps innvandringspolitiske talsmann, Arild Stokkan-Grande har gått god for brenning av hjiab.

Les: Ap-politiker støtter hijab-brenning

- Kolberg er med på å stigmatisere en hel gruppe innvandere, og hvis Arbeiderpartiet fortstetter med denne Frp-retorikken går mennesker med minoritetsbakgrunn i Norge en vanskelig tid i møte, sier Raja.

Frps formann, Siv Jensen er godt fornøyd med Kolberg sitt fremstøtt mot radikal islam, som hun mener støtter opp under et syn Frp har hatt lenge.

- Jeg synes det er veldig bra at Martin Kolberg er enig med Frp, men det er Arbeiderpartiet som har hatt ansvar for norsk innvandringspolitikk og integrering i mange tiår, sier Jensen.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger