Vinden flerret opp teltet, mann i 20-årene måtte sove ute i snøstormen

Mannskaper fra Røde Kors fant i morgentimene den savnende skigåeren i 20-årene i god behold.

Slik så det ut på Saltfjellet søndag kveld

Saltfjellet søndag kveld. Fjellet var stengt store deler av dagen, før det ble åpnet for kolonnekjøring. FOTO: 03030-tipser

– Han hadde sovet ute på Saltfjellet etter at vinden blåste i stykker teltet hans. Imidlertid hadde han sovepose og varme klær og har har klart seg godt, sier operasjonsleder Mads Bernhoft i Salten politidistrikt til NRK.

Det ble satt i gang søk etter mannen søndag etter at han ikke kom ned fra Saltfjellet i går kveld. Søket har vært innstilt i natt, men ble tatt opp igjen mandag morgen.

– Så snart det blir lyst nok gjenopptas søket etter mannen. Et Sea King redningshelikopter kan bli satt inn i søket. Dersom de ikke gjør funn, drar Røde Kors ut for å gjøre søk. Det er et stort fjell, men vi kjenner ruta han hadde tenkt å gå, så søket blir konsentrert til dette området, sa politioverbetjent Remi Johansen ved Salten politidistrikt til NRK i 05.30-tida mandag.

Den savnede mannen er fra distriktet og går alene i fjellet. Han er godt utstyrt, erfaren og i god form.

– Ifølge pårørende skulle mannen komme ned fra fjellet søndag kveld. Heldigvis er han godt fjellvant og har godt med utstyr med seg. Han er godt kledd og har med seg telt. Vi håper å finne han i god behold. Han kom ikke tilbake fra turen som avtalt, sier Johansen.

Far og sønn

Hele tre turgåere ble meldt savnet i Saltfjellet søndag. To personer ble funnet i god behold like før midnatt søndag.

– To av de tre savnede på Saltfjellet er funnet i god behold. De har gjort det eneste rette – å holde seg i teltet på grunn av dårlig vær, skrev Salten politidistrikt på Twitter like før midnatt natt til mandag.

Det var en far og hans sønn som ble funnet. Den tredje savnede som det fortsatt letes etter, er en mann i 20-årene. Den savnede var ikke sammen med de to som er funnet.

Det meldes om mye vind i området. Alle tre skulle gå fra Semska til Søndre Bjøllåvatnet på Saltfjellet. De la ut på tur fredag, men ble meldt savnet da de ikke kom hjem søndag.

Bekymringsmelding

– Vi fikk bekymringsmelding fra pårørende omtrent samtidig. Både Beiarn Røde Kors og Saltdal Røde Kors deltar i søket, sa operasjonsleder Ivar Bo Nilsson til avisa Nordland i natt.

Røde Kors opplyser at været er dårlig og at til sammen sju personer utgjør de to patruljene.