Hopp til innhold

Dette er skogens dekk-konge

– Det er jo litt morsomt at hun går med et dekk rundt halsen, men samtidig kan det jo være alvorlig for elgkua, sier Tor Andersen fra Viltnemnda.

Elg med dekk rundt halsen

Elgkua ser ikke ut til å bry seg så veldig om at hun har et dekk rundt halsen, mener Viltnemnda i Bø kommune.

Foto: Arvid Thorsen

En litt uvanlig elgku ble søndag observert ved Guvåg i Bø kommune, rundt halsen hadde hun et tynnslitt bildekk, skriver nettavisen Vol.no.

Leder for Viltnemnda i kommunen Tor Andersen, har aldri sett noe lignende før.

– Elgkua ser sterk og fin ut, så jeg tror ikke det er så skadelig for den. Men vi er redde for at den skal sette seg fast, og derfor ønsker vi å få det fjernet, sier Andersen til NRK.no.

Selv om han ser alvorlig på elgkuas situasjon, innrømmer han at det hele er uvanlig og litt komisk.

– Hadde politiet sett hvor slitt dekket er, ville de avskiltet elgen med en gang, humrer Andersen.

Elgku med dekk rundt halsen

Elgkua og kalven hennes holder seg området ved Guvåg i Bø kommune, og Viltnemda følger med på hvordan det går med henne.

Foto: Tor Andersen / Viltnemda

– Oppfører seg helt normalt

Elgkua har også en ett og et halvt år gammel kalv sammen med seg. Andersen sier det ikke ser ut til at noen av dem bryr seg nevneverdig om dekket rundt halsen på den eldste av dem.

Han har heller ingen sterk teori om hvordan dekket havnet rundt halsen på elgkua.

– Det er umulig å si, men det er noen taurester på det, så kanskje har hun revet det med seg fra en huske i nærheten, sier Andersen.

Andersen har fulgt med på elgkua siden søndag, da han fikk inn flere tips fra folk i nærområdet. Han håper de i samråd med veterinær får hjulpet henne fri fra bildekket så snart som mulig.

– Jeg har snakket med en veterinær, og det er ikke foreløpig noen fare for kua. Men vi skal nok få henne bedøvd slik av vi forsiktig kan få av dekket, forteller Andersen.

Måtte se to ganger

Uheldig elg har rotet seg inn i dekk.

En litt uvanlig elgku ble søndag observert ved Guvåg i Bø kommune, rundt halsen hadde hun et tynnslitt bildekk-

Foto: Arvid Thorsen

Dag Scherffenberg var en av dem som tipset Viltnemnda om den noe uvanlige elgen, og han sier til Vol.no at han måtte se to ganger på kua før han skjønte at det virkelig var et bildekk rundt halsen hennes.

– Det var ganske mørkt da vi så henne travende langs vegen, men det var faktisk et bildekk hun hadde med seg. Det kan ikke være særlig behagelig å ha noe slikt festet på seg, sa Scherffenberg til nettavisa.