Ungdom kjørte av veien: – Flaks at det gikk bra

Politiet i Salten fikk ved fire-tiden i natt melding om en utforkjøring med personskade i Ørnes. – Vi har mistanke om ruset kjøring, sier operasjonslederen.

Laster kart, vennligst vent...

KJØRTE AV VEIEN: En person i slutten av tenårene ble skadet i en utforkjøring i Meløy i natt.

Politiet har hatt en travel natt, med flere meldinger om ordensforstyrrelser, vold og overstadig beruselse. Den mest alvorlige hendelsen fant sted i Meløy ved fire-tiden natt til torsdag.

En ungdom i slutten av tenårene på vei gjennom Ørnes sentrum hadde kjørt av veien ved hurtigrutekaia, forteller operasjonsleder Mads Bernhoft ved Salten politidistrikt.

– Bilen havnet ned en skråning på cirka 200 meter før deler av kjøretøyet traff veggen til et leilighetskompleks. Bilen hadde ikke stanset der, men fortsatt litt videre, sier Bernhoft.

Føreren fikk lettere skader i hendelsen, og ble fraktet til sykehus. Han har sannsynligvis brukket en arm, ifølge operasjonslederen.

– Vedkommende har erkjent kjøring i påvirket tilstand, og vi har sikret oss blodprøve. Bilen ble bra skadet i sammenstøtet, men det er ikke meldt om andre materielle skader. Det var kun en person som var involvert i ulykken.

– Var det fare for at bilen skulle havne utenfor kaia?

– Nei, bilen hadde truffet annen bebyggelse om den hadde fortsatt. Uansett er det bare flaks at dette gikk bra.

Bilen er nå tatt hånd om av berger.

Flere titalls hendelser

Utover denne hendelsen, har politiet i Salten måtte håndtere mellom 10 og 15 andre hendelser knyttet til berusede personer alene.

De andre politidistriktene forteller om lignende tall.

– Vi har loggført åtte ordensforstyrrelser, tre slagsmål og syv hendelser knyttet til overstadig beruselse siden midnatt, sier operasjonsleder Kåre Munkvold ved Midtre Hålogaland politidistrikt.

Også Helgeland melder om flere hendelser knyttet til fyll og bråk. Også de stanset en mulig promillekjører i morgentimene - en mann i 20-årene i Leirfjord.

Samtlige politidistrikt melder om god geografisk spredning på hendelsene.

– Det har vært mye å gjøre, men ikke mer enn vanlig på en nyttårsaften, sier Mads Bernhoft ved Salten politidistrikt.

Laster Twitter-innhold

Fyrverkeri til 40 millioner

Også i våre nabofylker meldes det om en travel nyttårsfeiring for ordensmaktene, der ordene «overstadig beruselse» går igjen i politiets Twitter-oppdateringer.

Nyttårsaften ble det over hele landet fyrt av fyrverkeri til en verdi av 40 millioner kroner, ifølge beregninger fra Statistisk sentralbyrå, noe som har resultert i både øyeskader og hus- og gressbranner.

Nyttårsfeiring i Tromsø

40 MILLIONER: Mens de fleste har feiret med måte, har det også vært mange hendelser knyttet til fyll, bråk og vold som politiet har måttet håndtere.

Foto: Tor Even Mathisen / NRK