To unge menn døde etter frontkollisjon i E6-tunnel

Politiet bekrefter at to menn har omkommet etter en frontkollisjon mellom en personbil og en lastebil i på E6 i Saksenviktunnelen i Saltdal.

ulykke

Alle nødetatene arbeider på stedet, opplyser politiet.

Foto: Helge Simonsen/Saltenposten

– Ulykkesgruppen fra vegvesenet og krimteknikere er på stedet, og det er opprettet kriseteam i Fauske kommune, sier Eriksen.

De to unge mennene som mistet livet var begge hjemhørende i Fauske kommune. Begge var elever ved Saltdal videregående skole og mistet livet på vei hit, ifølge kommukasjonssjef Thor-Wiggo Skille i Nordland fylkeskommune.

– Begge elevene var elever ved Saltdal videregående skole, men de er bosatt på Fauske. De var på vei til skolen da den tragiske ulykken skjedde. sier Skille til NRK.

Møteulykke mellom lastebil og personbil

Like etter klokken 8 torsdag morgen fikk samtlige nødetater om en møteulykke i tunnelen. Det ble raskt meldt om at det var personskader i forbindelse med ulykken. Totalt tre personer var involverte i ulykken.

– Det har vært ei møteulykke inne i tunnelen der ei personbil har truffet en lastebil i front. Hvordan det har skjedd vet vi ikke enda, men vi har fått bekreftet av lege på stedet at to personer har omkommet, sier operasjonsleder Kai Eriksen i Nordland politidistrikt.

Han sier videre at det er de to personene i personbilen som har omkommet. Lastebilsjåføren er fysisk uskadd, men tas hånd om av helsepersonell.

Saksenviktunnelen, ulykke

Tunnelen er stengt

Foto: Kåre Riibe Ramskjell / NRK

Politiet i Nordland opplyser at det ikke skal være fare for brann i den 1.148 meter lange Saksenviktunnelen, som ble oppgradert i 2017. Fartsgrensen på den aktuelle strekningen er 80 kilometer i timen. Tunnelen er stengt inntil videre.

Statens vegvesen anbefaler omkjøring via fylkesvei 812, fylkesvei 17 og riksvei 80.

Følger opp medelever og pårørende

Ifølge kommunikasjonssjef Thor-Wiggo Skille i Nordland fylkeskommune får nå medelever og pårørende tett oppfølging gjennom Fauske og Saltdal kommuner, samt ute på videregåendeskolene i de to kommunene.

Samtlige elever har blitt ivaretatt på skolene og ble samlet i morges før de gikk til sine klasser.

– Det er selvfølgelig klassen til disse elevene som er mest berørt, og disse har fått tett oppfølging i løpet av dagen, sier han.

Klokken 18:00 vil skoleledelse og utdanningssjefene i fylket til å være til stede på de to videregående skolene som åpnes for medelever og pårørende.

– Ellers er kriseteam i både Fauske og Saltdal kommune i gang med å ivareta pårørende i saken,sier Skille.

Laster kart, vennligst vent...