To skoleelever omkom i trafikkulykke: – Noe av det verste som kan skje

To elever ved Saltdal videregående skole mistet livet da de var på vei fra Fauske til skolen på Rognan. – To flotte ungdommer har mistet livet, det preger kommunen i dag.

fauskekommune

Ved kommunehuset på Fauske vaiet flagget i dag på halv stang for de to sambygdingene som mistet livet i en trafikkulykke torsdag morgen.

Foto: Kåre Riibe Ramskjell / NRK

Elever, ansatte og pårørende får tett oppfølging gjennom Fauske og Saltdal kommuner og fra de videregående skolene torsdag.

Torsdag morgen omkom to elever bosatt i Fauske kommune i ei trafikkulykke hvor personbilen deres kolliderte med en møtende lastebil i Saksenviktunnelen.

De to elevene ble bekreftet omkomne av lege på ulykkesstedet.

– Det er forferdelig tungt for ei skole å miste elever, det er noe av det verste som kan skje. Det har vært en tung dag ved skolen i dag og har preget skolehverdagen, å få ei sånn melding er ganske tøff, sier rektor ved Saltdal videregående skole, Trine Kristensen til NRK.

Satte ned beredskapsgruppe ved skolen

Skolen ble informert om hendelsen tidlig i dag og satte i gang arbeidet før de visste utfallet av ulykken.

Rektor ved Saltdal videregående skole, Trine Kristensen

Trine Kristensen er rektor ved Saltdal videregående skole.

Foto: Lars-Bjørn Martinsen / NRK

– Vi satte ned en beredskapsgruppe for å ivareta de øvrige elevene da vi fikk beskjed om ulykken. Da det ble bekreftet hvem som hadde omkommet, samlet vi ansatte og elever og ga ut informasjon. Det viktigste nå er å ivareta elevene våre fremover, sier hun.

Både Fauske videregående skole og Saltdal videregående skole vil holde åpent for elever, ansatte og pårørende fra klokken 18:00 torsdag.

– Preger samfunnet i dag

– Det er en fryktelig tragisk hendelse som har skjedd. To flotte ungdommer har mistet livet, og det preger Fauske-samfunnet i dag. Tankene går til de omkomne og de pårørende som sitter igjen, sier Fauske-ordfører Jørn Stene.

fauske_ordf

Fauske-ordfører Jørn Stene forteller at kommunen er dypt preget etter at de mistet to av kommunens ungdommer.

Foto: Kåre Riibe Ramskjell / NRK

Kommunen satte ned kriseteam i kommunen umiddelbart etter at de fikk beskjed om ulykken. De forsøker å gjøre det beste ut av en situasjon han omtaler som ufattelig.

– Det å vise omsorg og tanker for dem som sitter igjen er det viktigste for oss. Vi vil være tilgjengelig for de pårørende nå fremover, sier han.

Ordføreren sender sine tanker til de nærmeste til de omkomne.

– De skal vite at Fauske-samfunnet tenker på dem.

Dirk Gieselmann, sokneprest i Fauske opplyser at også Fauske kirke vil holde åpent fra klokken 16:00 til 20:00 torsdag kveld.

– Vi er en tett integrert del av samfunnet og har kompetanse på å møte mennesker i vanskelige situasjoner, sier han.