Tidenes dramasuksess

1.309.000 seere fulgte den dramatiske avslutninga av Himmelblå på Ylvingen søndag.

Himmelblå

Himmelblå er tidenes største dramaserie på norsk TV. Seerne må vente i ti måneder før de får vite hva som skjer videre med folkene på Ylvingene.

Foto: Fredrik Arff

Ingen andre dramaserier sendt på norsk tv kan måle seg mot de seertall Himmelblå har hatt.

Hele 63 prosent av alle tv-seere fulgte avslutninga på Ylvingen søndag.

I gjennomsnitt har mer enn 1,2 millioner nordmenn fulgt med på serien om Marit, Kim og de andre ute på Ylvingen.

Video nsps_upload_2009_3_31_8_12_19_2083.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Video: Himmelsk seerrekord

Åpen slutt på serien

I nestsiste episode forsvant Kim på havet. Hele Ylvingen letet etter ham, men uten resultat. I fortvilelse over at Kim var forsvunnet tok Marit barna med seg og reiste fra øya.

Men et sted i Trøndelag snudde hun og dro tilbake til øya. Sesong to avsluttet med at pensjonatet videreføres og harmonien gjenoppsto — uten Kim.

NETT-TV: Se siste episode av Himmelblå

Marit i båten til Roy

I siste episode tok Marit og barna farvell med Ylvingen og satte kursen mot Oslo. Men de snudde og kom tilbake for å drive pensjonatet videre.

Foto: Ronny Eikeset / NRK

Hvor er Kim?

Mer enn en million seere lurer nå på hvor Kim er. Har han drukna på sjøen? Har han stukket av? Kommer han tilbake til Ylvingen?

Etter nestsiste episode av Himmelblå har mange journalister forsøkt å finne svaret hos skuespillerne. Men ingen har lekket noe som helst om Kims skjebne.

Edvard Schultheiss som spiller Kim har selv blitt bombardert av bekymrede SMS fra tv-publikum etter at han på dramatisk vis forsvant.

- De spør om jeg kan svømme, og sånn. Egentlig mye rare spørsmål, sa Edvard Schultheiss til NRK.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

På nettet har debattene og teoriene om hva som skjedde med Kim vært mange, og det er nesten et folkekrav om at han må komme tilbake til Ylvingen og Himmelblå .

Ny runde på Ylvingen

I utgangspunktet var det planlagt to sesonger med Himmelblå. Men da det viste seg å være en kjempesuksess, bestemte NRK seg for å gå for en tredje sesong.

Etter påske drar NRK-teamet og skuespillerne tilbake til Ylvingen og starter innspillingen av åtte nye episoder.

NETT-TV: Bak kamera i Himmelblå

De som elsker Himmelblå må imidlertid smøre seg med tålmodighet. Den absolutt siste sesongen starter på NRK 1 i januar 2010.

Gleder seg til gjensyn

Rigbjørn Hansen

Rigbjørn Hansen fra Ylvingen gleder seg til ny runde med Himmelblå.

Foto: Kari Skeie / NRK

Rigbjørn Hansen er en av de fastboende ute på Ylvingen, og han gleder seg til gjensynet med NRK-teamet og skuespillerne som de ble godt kjent med under innspillingen av de to forrige sesongene.

Selv har han fått smake litt på det å være stjerne. Rigbjørn og kona har vært faste statister og vært med i nesten alle episodene.

- På en måte har jeg jo blitt kjendis - inne i Brønnøysund da. Det er jo litt rart å bli gjenkjent på gata når jeg er inne i Brønnøysund, sier Hansen til NRK.

Alt om Himmelblå her

Forberedelsene til innspillingene av tredje sesong er allerede igang, og den nedlagte butikken har igjen fått varer i hyllene og skolen gjøres klar til Robin, Iris, Lille Jens og de andre ungene på Ylvingen.

Hva synes du om Himmelblå? Si din mening her!