NRK Meny
Normal

Sykkelordfører klar for folkefest

I dag starter den tredje etappen i Arctic Race, og ordføreren i Hadsel, Kjell-Børge Freiberg (Frp), er kjempeklar for å ta imot syklistene i ettermiddag. Se video i saken.

Sykkelordfører

– Nå har nok alle vesterålinger sommerfugler i magen, sier Kjell-Børge Freiberg i forkant av dagens etappe i Arctic Race.

Foto: Skjermdump

I dag skal syklistene trø seg fra Svolvær og til Stokmarknes, og rytterne beveger seg for første gang innom Troms fylke. Her blir det unik klatring gjennom en undersjøisk tunnel og fin natur å se på tv-skjermen.

– Nå har nok alle vesterålinger sommerfugler i magen. Vi har selvfølgelig store forventninger, men vi skal få til enda bedre tv-bilder og enda mer liv og røre enn det vi har sett hittil i forhold til starten i Bodø og en fantastisk dag i Lofoten, sier Freiberg.

Han føler seg trygg på at vesterålingene kommer til å lage liv og røre.

– Det ligger i vår sjel å gripe muligheter som oppstår, og dette er en mulighet. Det kommer til å være mange vesterålinger og hadselværinger ute i morgen som kommer til å vise verden at det er en grunn til at vi bor her.

Hjertet i rittet

Ordføreren oppfordrer alle til å delta på folkefesten i målbyen og sier at Stokmarknes er hjertet i sykkelrittet.

– Her kan man kjenne pulsen og hjerte slå i forhold til folkelivet.

I ettermiddagen ventes rytterne i mål i Stokmarknes, og hadselordføreren er klar for å ta de imot. Han har i denne sammenheng bidratt til en film som han selv omtaler som et oppspark til folkefesten.

– Denne filmen er på mange måter et oppspark til en folkefest der ting skal være uhøytidelig, der vi skal ha det morsomt og kose oss i fint vær. Rammene rundt dette er sykkelrittet Arctic Race, sier han til NRK.

Freiberg er kjent for godt humør, og har demonstrert både vilje og evne til å spøke. Denne gangen demonstrerte han i tillegg også en god porsjon mot, slik videoen viser, skriver Vol.no som først omtalte saken.

Ingen stuntmann

Filmen viser «sykkelordfører» Freiberg og rådmann Jonny Karoliussen i hovedrollene, der ordføreren sier at Hadsel er sykkelkommune nummer en i Vesterålen.

– Vi er noen kreative sjeler og jeg kan love alle som har sett filmen at det ikke var en stor fornøyelse å sykle i havet. Bokstavelig talt, sier Freiberg muntert.

– Jeg kan bekrefte at det ikke ble brukt noen stuntmann i det hele tatt under filmingen, sier han.

Han er imidlertid ikke redd for å bli oppfattet som en tullete ordfører.

– Det å være uhøytidelig og lite selvopptatt er en egenskap jeg har, og vi ønsket å lage en morsom film i et oppspark for å utfordre resten av Vesterålen. Jeg har fått mange positive tilbakemeldinger på at folk synes dette var morsomt.

Her kan du også se en liten bakomfilm