Hopp til innhold

SV ikke like bombastisk

SV er ikke like bombastisk i sitt nei-standpunkt til oljeleting i Lofoten og Vesterålen.

Geir-Ketil Hansen

DIALOG: - Vi vil gå i dialog og stiller ikke ultimatum, sier stortingsrepresentant Geir-Ketil Hansen fra Nordland, etter at standpunktet om varig vern av Lofoten og Vesterålen ikke hjalp SV i valget.

Foto: Susanne Lysvold / NRK

- Vi vil gå i dialog og stiller ikke ultimatum, sier stortingsrepresentant Geir-Ketil Hansen fra Nordland, etter at standpunktet om varig vern av Lofoten og Vesterålen ikke hjalp SV i valget.

Etter at SV gikk på en smell i nord er Geir-Ketil Hansen alene i Nord-Norge om å representere SV på Stortinget.

I dag slikker han sårene.

- SVs tydelige standpunkt om varig vern av de sårbare områdene utenfor Lofoten og Vesterålen har ikke vunnet oppslutning. Men det er ikke dermed sagt at valgresultatet er et ja til å gå i gang. De rødgrønne partiene har vunnet valget og Senterpartiet og SV vil verne Lofoten og Vesterålen mens Arbeiderpartiet vil vente og se.

- Har ikke folk skjønt sitt eget beste?

- Jeg tror andre saker på den politiske dagsordenen som helse, eldrepolitikk og utdanning ble viktigere for folk, sier han.

Ned 3,5 prosent

SV endte opp på 7,7 prosent i Nordland - en nedgang på 3,5 prosent. Partiet går tilbake i ni av 11 kommuner i Lofoten og Vesterålen. Hvordan et svekket SV skal sørge for at havområdene blir vernet har ikke Geir-Ketil noe entydig svar på.

- Man kan uansett ikke tolke valgresultatet så bombastisk som Oljeindustriens Landsforening gjør i dag . Det blir feil. Den forvaltningsplanen og de faglige utredningene som nå kommer om Lofoten og Vesterålen og som handler om sårbarhet, vil få veldig stor betydning, sier han.

- Arbeiderpartiet vil lande på ja

Jonni Solsvik

STORTINGET GLAPP for andrekandidat på Nordland Høyres liste Jonni Solsvik.

Foto: Høyre.no

Andøy-ordfører Jonni Solsvik, som også er vararepresentant for Høyre på Stortinget fykter ikke at Ap vil la SV vinne fram i vernesaker for å bevare husfreden innad i regjeringa.

- Jeg er ikke i tvil om at Arbeiderpartiet vil åpne disse områdene. SV må ta inn over seg at deres standpunkt om varig vern er en tapt sak. Da få SV enten ta konsekvensene av det og erkjenne at de er nødt til å være med på åpne disse områdene, sier Solsvik.