Bestemor med barnebarn befant seg i huset da ulykken skjedde

– Skadepotensialet var stort, sier politiet etter et sprengningsuhell i Bodø tirsdag ettermiddag. Flere store steiner knuste vinduet til et barnerom og landet i senga.

Sprengningsuhell Bodø

Flere steiner har gått gjennom vindu og vegger på et hus etter et sprengningsuhell i Lauvåsveien på Nedre Hunstad i Bodø.

Flere steiner gikk i dag gjennom vindu og vegger på et hus etter et sprengningsuhell i Lauvåsveien på Nedre Hunstad i Bodø.

Steiner på opptil 20 kilo havnet i huset og flere steiner havnet inne på barnerommet.

Politiet uttalte tidligere i dag til NRK at det ikke befant seg noen personer i huset.

Men prosjektleder Kjell Sture Trymbo i Statens vegvesen forteller til NRK i kveld at det befant seg to personer i huset da hendelsen fant sted: En bestemor og hennes barnebarn.

– Når jeg kommer hit og ser at det har gått steiner inn gjennom vinduet til et barnerom, så går det selvsagt tanker gjennom hodet på meg om hva som kunne skjedd hvis det hadde vært unger der, sier Trymbo.

De som oppholdt seg i huset, befant seg ifølge Trymbo i den andre delen av huset da ulykken skjedde.

NRK har vært i kontakt med kvinnen som befant seg i huset da uhellet skjedde. Hun bekrefter at de var to som befant seg i boligen. Familien ønsker ikke å uttale seg utover dette.

Skulle sprenge grøfter

Ulykken skjedde da det skulle sprenges grøfter til vei og avløpsledning.

Årsaken til hendelsen er foreløpig ikke kjent.

– Nå skal det lages en rapport. Inntil vi år svar på hva som har skjedd blir det ikke mer sprengning.

– Så vil vi ta et møte med entreprenøren for å se om det er ting som må endres på med tanke på sprengningsopplegg, sikring og så videre. Målet er helt klart at vi ikke skal ha slike hendelser.

Etterforsker rutinene

– Skadepotensialet har vært veldig stort, sier operasjonsleder Remi Johansen ved politiet i Nordland til NRK.

Politiet har torsdag ettermiddag vært på stedet og snakket med de involverte, men har foreløpig ikke noe godt svar på hva som har gått feil. Sprengningen er foretatt på et anleggsområde i nærheten. Også et postkassestativ og en lyktestolpe har fått hard medfart etter møte med steinene.

– Vi ser svært alvorlig på slike hendelser. Nå etterforsker vi om rutinene knyttet til sprengning er fulgt, sier Kai Eriksen hos politiet.

Da NRK var på stedet gikk en gråtende kvinne med et barn i armene inn i huset for å se på skadene.

Laster Twitter-innhold
Sprengningsuhell Bodø
Foto: Ole-Fredrik Lambertsen / NRK
Spregningsuhell i Bodø
Foto: Ole-Fredrik Lambertsen / NRK