Hopp til innhold

Statssekretær: – Verden blir ikke et bedre sted før hver eneste IS-sympatisør er utslettet

– Vi kan ikke være fornøyde før hver eneste IS-sympatisør er utslettet fra jordens overflate, sier statssekretær Tom Cato Karlsen (Frp), og retter kraftig skyts mot SV.

Tom Cato Karlsen

VIL HA HEVNANGREP: – Den eneste løsningen er å bombe dem herfra til evigheten, sier Tom Cato Karlsen, som er statssekretær i Samferdselsdepartementet.

Foto: Karlsen, Anette / NTB scanpix

– Terroraksjonen i Paris er nok et eksempel på at det ikke nytter å snakke med IS. Den eneste løsningen er å bombe dem herfra til evigheten, sier Tom Cato Karlsen, som er statssekretær i Samferdselsdepartementet.

Ønsker kraftig hevnangrep

facebook-innlegg Tom Cato karlsen

Facebook-innlegget fra Tom Cato Karlsen, som er statssekretær i Samferdselsdepartementet.

I et Facebook-innlegg bruker den tidligere varaordføreren i Bodø kraftige uttrykk, og håper at Russland og resten av Vesten svarer Paris-terroren med et hevnangrep man aldri har sett maken til.

– IS har ingen annen visjon enn å drive terror. Verden blir ikke et rolig sted før vi har fjernet alle IS-sympatisører fra jordens overflate, fortsetter Karlsen.

– Men man kan ikke bombe IS-sympatisører i vestlige land?

– Det kan man ikke. Hadde jeg hatt løsningen på hvordan man skal få integrert 2.-generasjons innvandrere bedre, ville jeg spredt det til alle verdens leder. Det er sørgelig at slike ungdommer vender seg til IS for å føle tilhørighet. Jeg blir ikke lei meg hvis Ubaydullah Hussain reiser til Syria, sier Karlsen.

I Facebook-innlegget kritiserer statssekretæren SV for tidligere å ha tatt til orde for å forsøke å gå i dialog med IS:

«SV ønsket dialog med IS. De må gjerne reise ned dit, og ta den dialogen om de vil.»

SV: – Nytter ikke med dialog

Tidligere i høst uttalte SVs Bård Vegar Solhjell at Norge bør ta en mer aktiv rolle for å opprette dialog med alle de krigførende partene i Syria, og at man i prinsippet bør snakke med alle som er interessert i ha samtaler.

– Jeg synes den norske regjeringen skal intensivere arbeidet med å få til en fredsavtale i Syria. Til å bruke mer økonomiske ressurser på det, men også bruke bakkanaler og snakke med parter som kanskje ikke stormaktene kan snakke med, sa nestleder Solhjell.

Etter terroren i Paris, sier Solhjell følgende:

– I prinsippet bør man snakke med alle som vil snakke med en, men IS er av en annen verden – en brutal terrororganisasjon uten vilje til dialog eller kompromiss. IS må bekjempes, etter mitt og SVs syn, sier Solhjell.

– De fleste er enige i budskapet

FrPs statssekretær mener det er bortkastet å forsøke å få til dialog med IS.

– Terroren i Paris er bare nok et eksempel på at det ikke nytter å snakke med IS. De må utslettes, sier Karlsen.

– Å anbefale bombing herfra til evigheten og håpe IS-sympatisører blir utslettet. Er det ordbruk som passer seg fra en politiker i et sivilisert samfunn?

– Den dagen jeg ikke kan si det jeg mener, slutter jeg i politikken. Jeg har ikke behov for å gjemme meg bak fine politiske formuleringer. Dessuten tror jeg de fleste vil være enig med meg i det jeg sier, sier statssekretæren.