Hopp til innhold

Spilte med hjertet og vant: 28-25 mot Runar

Vetle Eck Aga har vært ute i syv måneder med betennelse i hjerteposen. Sykdommen har holdt han borte fra banen lenge, men i kveld banket han inn seks mål for laget.

Vetle Eck Aga fra BHK

Vetle Eck Aga spilte med hjertet i kveld, og sammen med resten av Bodø Håndballklubb slo han Runar i et viktig oppgjør. Om de vinner neste kamp kan de få spille om en eventuell plass i Champions League.

Foto: Kent Even Grundstad

Det var duket for en spennende håndballkamp mellom Bodøs håndballag og de besøkende fra Sandefjord onsdags kveld. Etter en tett og jevn kamp gikk Bodø Håndballklubb av med seieren i Bodø spektrum. Hjemmelaget sikret seg dermed en tredje semifinale i Sluttspillet.

– BHK ledet nesten hele kampen rundt, men Runar lå hele tiden nært med kun ett til fire mål bak, forteller Eirik Oskarsen som er BHKs pressekontakt.

Hjertegod kamp

Vetle Eck Aga har vært ute i syv måneder med betennelse i hjerteposen. Sykdommen har holdt han borte fra banen lenge, men i kveld spilte han virkelig med hjertet, og banket inn seks mål for laget.

– Han begynte å trene i slutten av april, så i dag viste han alle at han er en skikkelig god håndballspiller, forteller Oskarsen.

BHK spilte med hjertet

Tett opp mot 70 000 kroner ble gitt til Foreningen Hjertesyke barn og Nordlandssykehuset.

Foto: Kent Even Grundstad / BHK

Aga ønsket at inntektene fra dagens kamp skulle gå til et veldedig formål, nært sitt eget hjerte. Og derfor donerte Bodø Håndballklubb ut hele 27 000 kroner til Foreningen Hjertesyke barn, og i tillegg 27 000 kroner til Nordlandssykehuset.

– Pengene som vi tjente på dagens billettinntekter, og de vi fikk fra sponsorer, ble etter oppfordring fra Vetle gitt til noe vi synes er viktig, sier Oskarsen.

Stålkeeper

BHK-keeper Joachim Christensen

BHK-keeper Joachim Christensen sto sterkt i mål gjennom hele kampen.

Foto: Kent Even Grundstad / BHK

På det meste ledet hjemmelaget med fire mål, men mot slutten ble det mer spennende da Runar halte tett innpå.

– Mot slutten, når det var ti minutter igjen sto det 19-18 på tavlen, så det så skummelt ut en stund, forteller Oskarsen.

Dagens toppscorer var Stig-Tore Moen Nilsen, som scorte ni mål. Likevel var det keeper, Joacim Kristensen, som imponerte mest og ble banens beste spiller.

– Han stengte buret i store deler av kampen, og briljerte med flere klasseredninger, sier Oskarsen, før han opplyser at Nilsens redningsprosent lå på rundt 30-40 prosent.

Sikret semifinale

Nå står tredje semifinale for tur, hvor BHK igjen skal møte Runar. På søndag kommer lagene til å kjempe for en enda gjevere mulighet.

– Vi må vinne på søndag. da er vi klar for finale, og skal spille om en eventuell plass i Champions League, som er det største man kan oppleve i klubbhåndball, forteller Oskarsen.

Hvordan tror du det blir å møte Runar igjen?

– Runar hadde sjansen sin i dag, og nå blir det nok enda tøffere for Runar på søndag, mener Oskarsen.

BHK feiret seieren
Foto: Kent Even Grundstad / BHK