228 kilo med halalkjøtt falt ikke i smak hos Tollvesenet

Innpakket i flere titalls bæreposer ble det oppdaget totalt 228 kilo med halalkjøtt. Det var litt for mye for Tollvesenets smak.

Halalkjøtt konfiskert

En person er anmeldt, mens to andre fikk forenklet forelegg for å ha forsøkt å smugle med seg store mengder kjøtt over grensa.

Foto: Tolletaten

Det var tirsdag ettermiddag at Tollvesenet stanset tre personer på grensen til Sverige på Bjørnfjell.

Da Tollvesenet gjennomsøkte bilen, dukket det opp svært mange handleposer med halalkjøtt. Det viste seg snart at de tre reisende hadde med seg litt for mye av kjøttproduktet.

Blir straffet

Halalkjøtt er kjøtt som er produsert ved et slakteri der det ikke slaktes svin og der det gis en takknemlighetsbønn før dyret avlives. Denne type kjøtt utgjør i dag en svært liten del av den norske kjøttproduksjonen og Mattilsynet har tidligere vært bekymret for smuglig av denne type kjøtt over grensen.

Ved Bjørnfjell ble det i dag beslaglagt 168,3 kilo kjøtt, mens total mengde i bæreposene var 228 kilo, opplyser politiet på Twitter.

– En person ble anmeldt, mens to personer fikk forenklet forelegg, sier operasjonsleder Karl-Erik Thomassen hos politiet i Midtre Hålogaland.

Seksjonssjef ved tolletaten i Narvik, Rolf Eivind Berget, sier til Fremover at de to personene som fikk forelegg må ut med 2.500 kroner hver.

Det er fordi mengden kjøtt gikk over vår foreleggsmyndigheten vår.