Sikret årets første borteseier

De siste 10 minuttene av kampen var det Alexander Sørloth og Trond Olsen som ga Vålerenga et surt 2-1-tap.

Sørloth

Bodø/Glimt kom seg et hakk opp på resultatlista etter søndagens kamp.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Dermed fikk Bodø/Glimt tre etterlengtede poeng på bortebane på Ullevål søndag kveld.

Mens Vålerenga fikk det første målet etter 46 minutter, var det i det 81. minutt at Alexander Sørloth ble spilt gjennom av Trond Olsen. Det var store hull i Vålerenga-forsvaret og Sørloth kom helt alene med Langer. Nådeløst satte han ballen inn i målet bak den østerrikske keeperen.

Deretter, i ett minutt på overtid, ble det Trond Olsen sin tur til å sjokkere hjemmepublikumet på Ullevål.

Da sendte han Glimt i ledelsen, etter at Vålerenga ikke klarte å klarere. Olsen fikk ballen i spiss vinkel og klemte til.

Hadde liten tro på Glimt

I forkant av kampen ga NRKs fotballekspert, Karl-Petter Løken, Bodø/Glimt små muligheter til å berge plassen i eliteserien.

Juniorfeil i forsvarspillet, nøkkelspillere på tur vekk fra klubben, og generelt for dårlige spillere, gjør at Karl-Petter Løken spår at Bodø/Glimt rykker ned.

– Bodø/Glimt har for få strenger å spille på. Det er veldig lite som tilsier at de plutselig skal ta mange flere poeng, sier NRKs fotballekspert.

Mest sjokkert er Løken over forsvarsspillet Glimt har vist denne sesongen.

Karl-Petter Løken

NRKs fotballekspert, Karl-Petter Løken

Foto: NRK

– Det har vært flere kamper som jeg har sett hvor jeg har klødd meg i hodet og lurt på hvilken divisjon de spiller i. Det har vært så mange feil, både individuelt og strukturelt, som ikke burde være mulig på dette nivå. Det har skjedd flere ganger og i alle lagdelene. Det at Glimt har sluppet inn 32 mål så langt, sier alt om hvor skoen trykker, sier Løken.

Mener Tromsø berger plassen

For øyeblikket ligger Glimt på nest sisteplass på tabellen, med åtte poeng etter 13 kamper. Kun Sandefjord har tatt færre poeng. De to lagene mener Løken kommer til å rykke ned.

Og for å strø salt i såret hos bodøværingene, tror han at rivalen lenger nord berger plassen.

– Tromsø har hatt uflaks i flere kamper og kunne hatt flere poeng, det samme kan man ikke si om Glimt. Tapene deres har vært fortjente. Derfor har jeg mer tro på at TIL kan komme lenger opp på tabellen, sier Løken.

Supportere vil sparke treneren

I dag møter Bodø/Glimt Vålerenga på bortebane. Det kan fort være den siste kampen for midtstopper Vieux Sané, som er svært nær en overgang til Rosenborg. Også midtbanespiller «Badou» kan fort forsvinne i sommer.

De mange dårlige kampene har også ført til at mange supporterne har forsvunnet fra stadion. Da Glimt tapte 3-0 hjemme mot Viking sist, var det kun 2660 betalende tilskuere.

– Det har vært flaut å se på, og jeg gruer meg til kamp, sier Espen Erlien, som er nestleder i supporterklubben Glimt i Sør. Han skal selv til Ullevaal for å se kampen mot Vålerenga, men har liten tro på poeng.

Erlien har mistet troen på at trener Jan Halvor Halvorsen er den rette til å berge Glimt fra nedrykk.

– Han har prøvd det samme gang etter gang i flere kamper, uten at det lykkes. Spillestilen fra i fjor er totalt forsvunnet. Stadig flere supportere ønsker nytt blod på trenerbenken, sier Erlien.

Løken mener Glimt trenger forsterkninger for å unngå nedrykk

– Laget i dag ser ikke godt nok ut. Bodø/Glimt må bruke sommerferien godt, hvis de skal berge plassen, sier Karl-Petter Løken.

Laster innhold, vennligst vent..