Hopp til innhold

Send oss dine bilder av ekstremværet

Gjør klar kameraet. Meterologene melder om full storm og vanskelige kjøreforhold i store deler av fylket.

Ekstremværet «Mons» kommer tirsdag og onsdag til å ramme Namdalen, Helgeland, Saltfjellet og Sør-Salten. Det ventes store nedbørsmengder og fare for omfattende oversvømmelser.

Meteorologene gikk ut med ekstremværvarselet mandag formiddag og Norges vassdrags- og energidirektorat har sendt ut flomvarsel på oransje nivå.

– Dette er mye nedbør, selv til Nordland å være. Vi følger situasjonen og vurderer om vi må gå opp til faregrad rødt, som er det høyeste farenivået, sier Vakthavende hydrolog Erik Holmqvist ved NVE.

Ta værbilder

Men dårlig vær kan være bra fotovær. Du kan selv bidra til å fortelle historien om ekstremværet «Mons» på følgende måte:

  • Last opp et bilde på Instagram merket med #NRKmons og skru på stedstjenester/legg til på bildekart (se forklarende bilde i faktaboks)
  • Hvis du ikke har en instagramkonto kan du sende bildene til nordland@nrk.no
  • Skriv gjerne en liten beskrivende tekst eller historie til bildet

Journalistene våre er på jakt etter gode historier om hvordan stormen rammer ulike områder og de som bor der. Hvis bildet er spesielt interessant kan det hende vi også bruker det i nettsaker eller på TV.

Uvær og storm kan gi dramatiske bilder, men vær forsiktig om du skal ta bilder i fjærsteinene eller andre utsatte steder. Sikkerhet er det aller viktigste når naturen viser sin kraft. Derfor er det svært viktig at du som tar bilder ikke setter deg selv i fare for å få det beste bildet.

Ta aldri unødvendige sjanser for å fange et godt bilde, og tenk også på sikkerheten til de rundt deg.

I mars i år tok ekstremværet «Kyrre» i løpet av natten med seg trær og biler da den slo inn over Ofoten, Lofoten og Vesterålen i Nordland med full styrke. Noen av bildene kan du se her:

Har du video?

Har du tatt en dramatisk video også?

Store vannmengder kan være svært dramatisk fanget med levende bilder.

Da flommen tok brua i Beiarn i 2010 er et godt eksempel.

Flommen tar bru i Beiarn

NRK er selvfølgelig også interessert i denne typen videoer.

Send gjerne inn video av ekstremværet til NRK via vår tipsportal her: