Hopp til innhold

Samferdselsministeren: Har som mål at ny flyplass skal realiseres

Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) er klar på at regjeringen har som mål at ny flyplass i Bodø skal realiseres. Det uttalte han i forbindelse med spørretimen i Stortinget, onsdag.

Det var Bård Ludvig Thorheim (H) som stilte statsråden til veggs. Han ville vite hvordan statsråden skal følge opp at Avinor ferdigstiller flyplassen.

20. januar at Avinor besluttet å utsette utbyggingsvedtaket for ny lufthavn i Bodø med 12 måneder

Prosjektet i Bodø har en kostnadsramme på 6,6 milliarder kroner, og innebærer å flytte flyplassen en kilometer mot sørvest for å gi plass til en helt ny bydel, som skal bli både grønn og «smart».

Flyttingen vil frigjøre et areal på 2.900 dekar, omtrent like stort som Bodø sentrum i dag.

Planen var opprinnelig at flyplassen skulle stå ferdig mellom 2024 og 2026. I august i fjor fikk Avinor klarsignal fra regjeringen om å gå videre med flytteplanene av flyplassen i Bodø.

Men to ganger tidligere har Avinor varslet om utsettelser. Nå kommer det enda en, og Avinor skriver at en ny lufthavn kan stå ferdig siste halvdel av 2029.

I spørretimen var statsråden tydelig på at det er styret i Avinor som er ansvarlig for å avgjøre hvor mye som skal investeres.

– Jeg er innforstått med at det er stor utålmodighet knyttet til prosjektet, og jeg vet hvor viktig det er for regionen og Bodø. Vi ønsker å bidra til å få realisert prosjektet fra samferdselsdepartementets ståsted, sier statsråden.

Ny by ny flyplass
Grafikk: Team Bodø