Familien Sand Oppegård på fem ankret opp på øya Hiva Oa i Marquesene som er en del av Fransk Polynesia. De skulle handle proviant. Men til sin store overraskelse oppdaget de Rema 1000 sitt eget grillkjøtt i frysedisken på den lille butikken.
De lot seg ikke friste av kjøttpakken, og reiste videre.
Ved neste stopp på atollen Fakarava i landsbyen Rotoava skjer altså det samme igjen.
Like overrasket står familien på fem og stirrer ned i frysedisken.
– Denne gangen ble vi nødt til å kjøpe kjøttet, og det smakte kjempegodt, sier Guri Oppegård.
En snakkis i Stillehavet
I Fransk Polynesia treffer de andre nordmenn på jordomseiling. De har gjort samme oppdagelse som familien Sand Oppegård.
– Rema-kjøttet er blitt en snakkis blant nordmenn. Vi har ledd mye av det, sier Oppegård.
For selv om kjøttet kun distribueres i Norge, er kjøttet både slaktet og pakket i Uruguay.
Guri Gunnes Oppegård har en teori om at kjøttet kan være en del av et illegalt marked.
– En pakkefeil
Nå har Rema 1000 selv undersøkt hvordan deres produkter har endt opp i frysedisker på andre siden av jordkloden:
– Vi har vært i kontakt med produsenten i Uruguay, og fått vite at det har skjedd en pakkefeil der. Dette kjøttet skulle til Fransk Polynesia via en importør der, og ble ved en tabbe pakket i noen ubrukte Rema 1000-esker med et gammelt design, sier Mette Fossum som er direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt.
Produsenten i Uruguay opplyser til Rema at de har tatt nødvendige steg, og instruert importøren om å trekke disse forpakningene fra butikk.