Pådro seg hjerneblødning og kraftig hjernerystelse under helgas løp

NM i roadracing gikk ikke helt etter planen for hjemmefavoritt Renate Jensen fra Rana. Lørdag falt hun stygt, og hun vil derfor ikke kunne kjøre neste NM-runde eller nordisk mesterskap om få uker.

Renate Jensen (25) fra Mo i Rana er en av landets beste i roadracing, og i helga håpet hun å hevde seg i Norgesmesterskapet på hjemmebane.

Renate Jensen på sykehus

Renate Jensen endte opp på sykehus etter helgens løp.

Foto: Privat

Ambisjonene hennes i forkant av løpet var å være blant topp ti. Men slik gikk det ikke.

I første runde i første løp på lørdag kjørte hun ut av banen, og ble fraktet til sykehuset i Mo i Rana i full fart. Der fikk hun konstatert kraftig hjernerystelse og litt hjerneblødning.

Jensen skriver i en SMS at hun etter forholdene har det bra, og at hun i hvert fall blir på sykehuset til i morgen.

– Ut ifra vage minner fikk jeg en skikkelig bakhjuls-slipp inn i en sving, og forsøkte rette opp sykkelen. Men på grunn av vinkelen jeg hadde så bar det rett over banen og ut på grusen. Den høye farten gjorde at jeg ikke klarte å stoppe før sykkelen slo rundt og kastet meg av, forteller hun.

Håper å kunne kjøre NM-finalen i august

Som følge av hendelsen, vil Jensen ikke kunne kjøre neste NM-runde, eller nordisk mesterskap om tre uker, forteller hun.

– Håpet å kunne kjøre NM-finalen på Våler i august. Det er vanskelig å vite noe sikkert akkurat nå, siden jeg enda ikke er sluppet ut fra sykehuset, men jeg håper på rask bedring.

– Hvordan har du hatt det siden hendelsen skjedde?

– Det har vært en del med kontroller og røntgen, men jeg føler jeg blir tatt godt hånd om. Jeg har det greit, men er sliten.

Renate Jensen (25) fra Mo i Rana kjører roadracing.

Se video av hvordan det ser ut for Renate når hun kjører i 200 km/t.

– Fikk seg en skikkelig smell

Aina Olsen er markedsansvarlig for motorsportbanen på Storforshei like nord for Mo i Rana. Hun hadde stor tro på hjemmefavoritten fra Mo i Rana i forkant av løpene.

Markedsansvarlig, Aina Olsen

Aina Olsen forklarer at banen på Storforshei er den eneste banen i landet som er A-godkjent.

Foto: Lars-Bjørn Martinsen

– Hun fikk seg en skikkelig smell. Det hender at slike ting skjer. Da blir det skader av varierende art. Som regel går det ut over kragebein, ankler og fingre, i tillegg til hjernerystelse.

Hun mener helga for øvrig fortonet seg mer eller mindre etter planen.

– Det ble gjennomført rundt 15 løp, og til helga er det ny NM-runde her. Vi markerer 20-års jubileum i år, så vi prøver å gjøre noe ekstra rundt banen. Det er travelt, men moro mens det pågår.

Hun trekker frem førere som Norvald Haaland, Henning Flathaug og Carl Berthelsen når NRK spør om hvilke førere som ligger i tet i NM så langt.

– Også Renates samboer Sam Love gjør det bra. Han fikk en 5. plass og en 1. plass i helgen. Også Kim Arne Sletten fra Mo i Rana kjempet seg fram og oppnådde gode plasseringer, avslutter hun.