Hopp til innhold

Saltdal kjemper mot Lofoten i finalen i realityserien «Klubbekampen»

Det er nå klart hvem som gikk av med seieren i den uformelle valgserien til NRK Nordland, der åtte utvalgte kandidater fra hele fylket kjempet om ordførerklubba.

FINALETID: Sverre Breivik fra Saltdalslista og Lena Amalie Hamnes konkurrerer om seieren i Klubbekamp-finalen!

Etter fem episoder har en etter en deltaker røket ut av konkurransen, der målet er å kjempe seg gjennom ulike hindere som skal teste deltakernes ordførerevner.

I Klubbekampen møter vi åtte ordførerkandidater fra hele fylket, og i finalen stod til slutt Lena Amalie Hamnes fra Vågan (Ap) og Sverre Breivik (Saltdalslista).

Og seieren, den var det Lofoten som tok med seg hjem.

– At jeg skulle vinne noe som helst av den her arten, i det hele tatt være med på reality, det hadde jeg ikke gjetta. Men var veldig artig, sa Hamnes med gullordførerklubba i hånda.

Se de to finalistene kjempe mot hverandre i videoen over, og alle episodene nederst i denne saken.

Deltakere Klubbekampen

Lena Amalie Hamnes (foran i midten) gikk seirende ut av høstens uformelle valgreality «Klubbekampen». Bak står programleder Therese Bergersen (f.v.), Sture Pedersen (Bø Høyre), Åshild Pettersen (Vefsn SV), Rune Kristian Ellingsen (Sentrumslista i Røst), Monika Sande (Beiarn Sp), Sverre Breivik (Saltdalslista), Kassandra Petsa (Fauske Frp) og Kjell-Are Johansen (Andøy Ap).

Foto: NRK

Familieunderholdning

Øvelsene kombinerer humor, fysisk aktivitet og ikke minst politikk.

Målet med serien er å gjøre politikk til familieunderholdning.

– Forhåpentligvis klarer vi å nå ut til unge velgere. Vi har hentet inspirasjon fra flere norske realityserier, og smeltet dette sammen i en blanding av humor, konkurranse og god stemning, sier programleder Therese Bergersen.

Klubbekampen

Programleder Therese Bergersen driller deltakerne gjennom de ulike øvelsene i «Klubbekampen».

Foto: NRK

Serien finner du på Facebook, på TV-sendingene på NRK1, og i denne nettsaken.

Ut av komfortsonen

Deltakerne er plukket ut fra ulike partier steder i fylket. I lista under kan du se hvem deltakerne er.

Mens noen har lengre fartstid som politiker enn andre, er det ingen som har fått prøve seg i rollen som realitydeltaker tidligere.

– Det var en fin anledning å komme litt ut av komfortsonen og til å møte andre politikere i en uformell setting. Ikke minst det å nå ut til de yngre velgerne på en plattform som kanskje appellerer mer til dem, sier Rune Ellingsen fra Sentrumslista Ny Tid på Røst.

Klubbekampen blå gruppe

Kassandra Petsa (Frp), Sture Pedersen (H), Monika Sande (Sp) og Rune Ellingsen (Sentrumslista Ny Tid) under en av øvelsene.

Foto: NRK

Mye å lære av hverandre

Innspillingen ble gjort på fortet Nyholms Skandse utenfor Bodø tidligere i sommer.

– Det var veldig trivelig å bli kjent med de andre deltagerne på innspillingen av «Klubbekampen». Som lokalpolitikere i Nordland har vi alltid noe å lære av hverandre, og det var mange interessante diskusjoner i pausene underveis, sier Åshild Pettersen fra Vefsn SV.

Noen av deltakerne ble også bedre kjent med seg selv som politiker.

– Det var morsomt å få prøve seg i helt nye situasjoner. Nå vet jeg hva jeg må øve mer på hjemme, for å si det sånn, sier Kassandra Petsa fra Fauske Frp.

ÅRETS DELTAKERE: Sverre Breivik (Saltdalslista), Lena Amalie Hamnes (Ap), Rune Ellingsen (Sentrumslista), Kassandra Eleni Bredrup Petsa (Frp), Kjell-Are Johansen (Ap), Åshild Pettersen (SV), Monika Sande (Sp) og Sture Pedersen (H).

I andre episode av Klubbekampen møter vi Kassandra Petsa (Fauske, Frp), Sture Pedersen (Bø, Høyre), Monika Sande (Beiarn, Sp) og Rune Ellingsen (Røst, Sentrumslista Ny Tid)

I tredje episode av Klubbekampen møtes de fire gjenstående deltakerne til semifinale!

I fjerde episode av Klubbekampen utfordres semifinaledeltakerne i Klubbehamring.