NRK Meny
Normal

Oppdaget drømmested for surfing ved en tilfeldighet

For første gang ble det arrangert en surfekonkurranse i Bodø, med deltakere fra blant annet Italia og California. Og stedet hvor konkurransen ble avholdt, ble oppdaget ved en tilfeldighet.

Amerikaneren Willy Parrish var også blant deltakerne

Amerikaneren Willy Parrish fra California var blant dem som utmerket seg i konkurransen.

Foto: Mats Torbergsen

En av arrangørene og dommer i konkurransen, Amund Jenssen.

En av arrangørene og dommer i konkurransen, Amund Jenssen.

Foto: Privat

En av arrangørene og dommer i konkurransen, Amund Jenssen, forteller om gode surfeforhold under dagens konkurranse, som gikk av stabelen på Seines utenfor Bodø.

– Folk fra både fjern og nær møtte opp. Det var totalt ni deltakere fra Bodø, Lofoten, Italia og California, sier Jenssen til NRK.

Han forteller at bakgrunnen for arrangementet, var et ønske om å arrangere en litt uhøytidelig konkurranse i nærområdet.

– Så vidt meg bekjent er det første gang det arrangeres en slik konkurranse i Bodø. Vi hadde ambisjoner om å få til en egen kvinneklasse, men det klarte vi ikke denne gangen – selv om det også finnes en del jenter i miljøet.

Oppdaget ved en tilfeldighet

En av dem som deltok i konkurransen, var Bjørn Granum. Han forteller om et lite, men sammensveiset surfemiljø i Bodø.

– Vi har hatt Lofoten som eneste destinasjon for surfing ganske lenge, så det er artig at vi har funnet et sted hvor det går an å surfe lokalt, sier han.

Granum forteller at området hvor dagens konkurranse ble avholdt ble oppdaget ved en tilfeldighet.

– Det var når en av oss var på flytur og skulle lande, at man fra lufta så at dette var et sted som kunne funke. Dette var vel for rundt tre år siden, og siden har vi holdt på.

Surfer Bjørn Granum på en bølge av vann

Bjørn Granum avanserte selv til finalen. Her er han avbildet under dagens konkurranse.

Foto: Mats Torbergsen

– Drømmeforhold

Primus motor og mannen bak dagens arrangement, Gunnar Bjørntvedt, forteller at han lenge har hatt lyst til å gjennomføre en konkurranse i Bodø. For en måned siden bestemte han seg: Det måtte bli på denne siden av året.

– Så får vi det værvarslet og de drømmeforholdene i dag, det er bare fantastisk. Nå har vi satt i gang noe som vi kan fortsette med i årene som kommer.

Han retter en stor takk til både sponsorer og til lokalbefolkningen som har latt surfere og publikum parkere på deres område.

Fra dagens surfekonkurranse utenfor Bodø

Flere skuelystne hadde møtt opp for å se surferne i aktivitet på Seines utenfor Bodø i dag.

Foto: Mats Torbergsen

– Hvordan blir vinneren kåret?

– Man surfer i 20 minutter, som er et heat. Det gis poeng fra 1 til 10, der de to beste bølgene gjelder. Vi hadde to dommere i dag, men i større konkurranser kan det være både tre og fire dommere, forklarer Bjørntvedt.

Og vinneren ble til slutt Willy Parrish.

Laster kart, vennligst vent...

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Nyhetsreportasje fra NRK.
Hver dag havner store mengder med dårlig renset kloakk rett ut i fjordene våre. En rekke store norske kommuner bryter nemlig rensekravene viser NRKs kartlegging.