Nytt stortap for Glimt

Det tredje firemålstapet for Bodø/Glimt på rad.

Odd-spiller Håvard Storbæk i duell med Runar Berg.

HADDE IKKE SJANS: Runar Berg hadde ikke sjans mot Håvard Storbæk og Odd.

Foto: Teigen, Trond Reidar / SCANPIX

I fjor var det Bodø/Glimt, men i år er det Odd Grenland som er sensasjonsklubben i eliteserien.

Med 4-0-seier over Glimt ble det ettertrykkelig bevist. Situasjonen kunne knapt ha vært likere. Etter tolv runder i fjor, hadde Bodø-laget overraskende 18 poeng. Etter tolv runder i år hadde Odd Grenland nøyaktig like mange. Men etter nedsablingen av Glimt i Skien søndag, er Oddrane i stedet oppe i 21 poeng etter 13 kamper.

- Jeg kan nesten ikke huske at det har gått på skinner på denne måten før. Det er iallfall lenge mellom hver gang det skjer. Det skulle ha skjedd oftere, sa Morten Fevang til NTB.

34-åringen ble tomålsscorer i annen omgang. Da var kampen allerede avgjort. Men for den nybakte landslagsspilleren, smakte det uansett svært godt med årets to første mål.

- Det var deilig å få gjort noe med den måltørken. Det ene kom etter et fint raid, mens det andre var på straffespark. Så det var en grei kamp, fleipet Fevang.

Klubbrekord

I sommersolen i Skien var ikke Bodø/Glimt i nærheten. De hvitkledde vertene styrte spillet, og banket inn mål etter mål i det som ble den tolvte kampen på rad uten tap. Det er klubbrekord.

Første gang det smalt bak Jonas Ueland Kolstad i Glimt-buret, var etter et kvarters spill. Magnus Lekven fikk nettkjenning etter en retur fra Glimts vikarkeeper. Det var en smakebit på hva som skulle komme. Etter en halvtimes spill viste Håvard Storbæk fram skuddfoten. Fra langt hold ladet han kanonen, og banket inn sitt annet mål for sesongen.

Overrasket

Da var kampen i realiteten avgjort. Bodø/Glimt anno 2009 minner ikke mye om fjorårsutgaven, og i annen omgang søndag møtte de gulkledde veggen. Veggen het Morten Fevang.

Med to mål ydmyket han gjestene.

- At Odd er helt oppe i tetkampen etter 13 runder, var det ikke mange som hadde ventet seg før sesongstart. Det hadde vi ikke ventet oss selv heller.

- Vi hadde et håp om å ta så mange poeng som mulig. Når det først fungerer, og man henter poeng, så får man en fin tabellplassering. Sånn er det nå, når alle slår alle i serien, sa Morten Fevang til NTB.