NRK Meny
Normal

Ny varetektsfengsling for drapssiktet greker

Den greske sjøoffiseren (35) som er siktet for drap på ei savnet ukrainsk kvinne er varetektsfengslet i fire nye uker – fram til 28. februar.

Mann drapssiktet i Narvik

Politiet tror at noe kriminelt har tilstøtt en ukrainsk kvinne i 30-årene som er savnet på et skip som kom til Narvik fra Amsterdam lørdag. Her transporteres mannskapet til avhør mandag formiddag.

Foto: Kjell Mikalsen / NRK

Det ble klart fredag ettermiddag etter et fengslingsmøte i Bodø, hvor mannen sitter i varetekt. Den savnede kvinnen er fortsatt ikke funnet.

Politiadvokat Siv Remen

Politiadvokat Siv Remen i Midtre Hålogaland politidistrikt.

Foto: Kjell Mikalsen / NRK

– Vi ba om fire nye uker i varetekt og det fikk vi medhold i. Vi har avhørt kvinnens familie i Ukraina, og det har i hvert fall ikke svekket mistanken mot ham, sier politiadvokat Siv Remen ved Midtre Hålogaland politidistrikt.

Hun forteller at politiet fortsatt mener det er skjellig grunn til mistanke for at mannen har tatt livet av den ukrainske kvinnen, og at det er både unndragelsesfare og fare for bevisforspillelse dersom han løslates.

Har gjort nye søk etter kvinnen

Etterforskningen styres fra Narvik politistasjon i samarbeid med nederlandsk politi.

– Besetningen har vært inne til nye avhør i Nederland, med norsk politi til stede. Vi har også gjort nye søk etter savnede i havneområdet i Amsterdam på bakgrunn av de nye avhørene, uten at det ga resultater, sier politiadvokaten.

Fant blodspor

Malmskipet «Anangel Explorer», hvor politiet mener drapet har funnet sted, forlot Narvik sent mandag

Politiet tror at noe kriminelt har tilstøtt en ukrainsk kvinne i 30-årene som er savnet på et skip som kom til Narvik fra Amsterdam i oktober. En mann fra Hellas er nå varetektsfengslet i fire nye uker.

Foto: Kjell Mikalsen / NRK

I midten av oktober i fjor kalte politiet i Narvik inn til pressekonferanse og fortalte at en gresk sjøoffiser var siktet for drap etter at det ble funnet blodspor om bord på lasteskipet «Anangel Explorer» fra Amsterdam som lå til kai i Narvik i Nordland.

En foreløpig rapport fra Folkehelseinstituttet konkluderer at blodet politiet fant om bord stammer fra den savnede kvinnen.

Utskrifter fra telefontrafikken fra siktedes og savnedes telefon viser dessuten at siktede og savnede vært sammen om bord i skipet i omtrent tre dager.

Les også: Sjøoffiserens forsvarer: – Han har det tungt

Fortsatt savnet

Den ukrainske kvinnen ble meldt savnet av sitt lands myndigheter i midten av oktober, og politiet i Narvik ba om å få komme om bord i skipet for å undersøke om kvinnen var der.

Det var den ukrainske ambassaden og kvinnens pårørende som ba om at skipet ble undersøkt. Kvinnen ble ikke funnet, men politiet opprettet en undersøkelsessak på bakgrunn av opplysninger fra skipets besetning.