Narvik fikk endelig sin egen ishall

I flere år har ishockeylaget i Narvik hadde elendige spilleforhold, og måtte reist til Sverige for å spille kamper. I dag fikk 12-åringen Jonathan Nilfjord være førstemann til å prøve den nylagte isen i nyhallen i malmbyen.

Jonathan Nilfjord

FIKK TA DE FØRSTE SKØYTETAKENE PÅ NYISEN: Jonathan Nilfjord fikk ta de første skøytetakene på åpningsdagen til Nordkraft Arena i Narvik.

Foto: Mona Gingstad / NRK

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Jonathan Nilfjord

SNØRER PÅ SEG SKØYTENE: Jonathan Nilfjord hadde det travelt med å få på seg skøytene.

Foto: Mona Gingstad / NRK

I dag åpnet ishallen, Nordkraft Arena i Narvik, for store og små og alle var invitert til å prøve skøytene innendørs for første gang i Nordland.

I den 1.800 kvadratmeter store ishallen sitter Jonathan Nilfjord og snører på seg skøytene. Han ivrer etter å være den første på isen etter at ishallen åpnet dørene klokka 10 i formiddag.

Fikk ta de første skøytetakene i nyhallen

Isen ligger jomfruelig uten en skramme og forsiktig trår han utpå. De første skøytetakene er ustødig, men drømmen å bli førstemann blir oppfylt.

– Det var artig og litt rart, for det er så lenge siden jeg har gått på skøyter. Isen var bra, den er jo ny og god å gå på. Det er artig å gå på skøyter, så jeg håper jeg får brukt ishallen så mye som mulig, sier 12-åringen.

Måtte kjøre til Sverige for å spille kamper

Nordkraft Arena er Nordlands første ishall. Det har tatt 18 år og 42 millioner kroner for å komme til denne dagen. Narvik har i flere år hatt en egne ishockeyklubb, men aldri noen egen ishall.

Spillerne i klubben har lenge hatt svært dårlige treningsforhold. De har trentute under svært varierende værforhold. I tillegg har de ingen andre lokale lag å spille mot.

Skal de få en kamp på skikkelig is, så må kjøre i opptil fem timer over riksgrensen til Pajala i Sverige, noe mødrene til barna på ishockeylaget i Narvik mer enn gjerne har gjort.

Ishallen i Narvik

LOKKET FOLK UT PÅ ISEN: Den nylagte isen lokket flere utpå under åpningen onsdag 29. desember.

Foto: Mona Gingstad / NRK

– En merkedag

Selv om Narvik ishockeyklubb tjuvstartet med aktiviteter i går, er det en merkedag for daglig leder Kjell Rognsås.

– Det føles veldig godt! Det begynner å strømme folk til hallen, så dette tror jeg blir en kjempedag for oss. Vi har jobbet mye for å få dette til, men nå er vi i mål. Så dette er en festdag, sier Rognsås.

Ishallen i Narvik

DEN FØRSTE I NORDLAND: Ishallen i Narvik er den første i sitt slag i Nordland. Bygningen skal også romme forretningslokaler og treningssenter.

Foto: Mona Gingstad / NRK

Is i sju måneder

For ishockeyklubben betyr det slutt på elendige treningsforhold og at de må kjøre milevis til Sverige for å spille kamper. I Narvik vil det være plass til 1000 mennesker på kampene.

Men hallen skal også huse utstillinger og konserter med plass til 2000 mennesker. Kjell Rognsås mener hallen er viktig.

– Målsettingen er å få opp hockeyinteressen samtidig som vi ønsker at mest mulig folk skal få gå på skøyter. Det vil være is her sju måneder i året, så nå får de det tilbudet, smiler Rognsås.

Ishallen i Narvik

FLERE STRØMMET TIL FOR Å PRØVE HALLEN: Narvikfolk strømmer på til den nye ishallen.

Foto: Mona Gingstad / NRK