Mistanken er styrket: – Brannen startet to steder samtidig

Politiet etterforsker fortsatt for fullt for å finne svaret på hva som startet storbrannen på Hunstadsenteret i Hunstad.

Brann på Hunstadsenteret
Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

Ifølge Bodø Nu har de siste ukene med etterforskning styrket politiets mistanke om at det var den Jysk-ansatte fra Bodø mannen som startet brannen.

Grunnen til den opprinnelige mistanken er blant annet at brannen startet to steder samtidig. Disse stedene lå også så langt fra hverandre at det ikke kunne være snakk om at ilden hadde spredt seg på en naturlig måte, skriver avisen.

Holder kortene tett til brystet

Politiet vil hverken avkrefte eller bekrefte opplysningene og holder kortene tett til brystet.

Øyvind Rengård

Politiadvokat Øyvind Rengård.

Foto: Sigurd Steinum / NRK

– Vi går ikke ut med detaljer i etterforskningen. Det jeg kan si er at vi bruker store ressurser og at siktelsen opprettholdes, sier politiadvokat Øyvind Rengård ved Salten politidistrikt til NRK.

Den siktede mannen i 20-årene, som er bosatt i Bodø og ansatt ved Jysk i Bodø, var fra 17. juli fengslet i to uker med full isolasjon og brev- og besøksforbud. Han er nå løslatt, men siktelsen står ved lag. Mannen har hele tiden nektet for at det var han som startet brannen.

Brant i 20 timer

Det var onsdag kveld 24. juni at brannen startet. Ansatte har forklart til politiet at brannen startet raskt og den ble ikke slukket før torsdag ettermiddag. Over 200 personer ble evakuert som en følge av brannen.

Politiet fryktet at mange av sporene kunne være borte ettersom brannen pågikk i over 20 timer før brannvesenet fikk kontroll. Temperaturene i lokalet mens brannen pågikk kan ha vært så høye som 500 grader.

Vitner har også forklart at det ble hørt en eksplosjon like før brannen brøt ut.

Håper å være ferdig i september

Politiadvokat Rengård er fornøyd med jobben politiet har gjort så langt.

– Vi har greid å holde et stort trykk på saken gjennom sommeren. Vi har kommet langt i etterforskningen, men det er en del gjøremål som gjenstår. Det er bestandig utfordrende å etterforske store brannsaker, men målsettingen er å være ferdig ved utgangen av september, sier han.

Brannen på Hunstadsenteret utenfor Bodø startet onsdag kveld og blusset opp igjen torsdag morgen.
Hvorfor vitner hørte en eksplosjon like før brannen på Hunstadsenteret brøt ut, er én av tingene politiet ønsker å finne ut av når etterforskningen nå starter.