Mann pågrepet etter husbrann

Politiet mistenker at brannen i et bolighus i Brønnøysund i dag tidlig ble påsatt, og en mann er arrestert.

brann_brsund

Huset i Brønnøysund var overtent da brannvesenet kom fram i morges. Etterslokkingen er ferdig, og politiet jobber videre med saken.

Foto: Bård Pedersen / Brønnøysunds Avis

Politiet fikk melding om brannen klokken kvart på fem torsdag morgen. Huset, som består av fire leiligheter sto i full brann da nødetatene kom til stedet.

– Meldinga gikk på at huset var fullstendig overtent, men det var ingen personer i huset. Brannvesenet har jobbet iherdig med å få kontroll, men huset er fullstendig nedbrent, sier operasjonsleder Jon-Inge Moen ved Nordland politidistrikt.

Mistenkelig person på stedet

Politiets patrulje som rykket ut til brannen fikk raskt mistanke om at noen kunne ha startet brannen med vilje, og pågrep en mann på stedet.

– Vi kom i kontakt med en person som er en kjenning av politiet. Patruljen fikk mistanke om at brannen kan være påsatt, og at vedkomne kunne stå bak dette. Dette ledet til at han ble pågrepet, sier Moen.

– Hvilke spor er det snakk om?

– Det har bakgrunn i etterforskingen fra patruljen og spor på stedet. Nøyaktig hva det innebærer ønsker jeg ikke å gå inn på av hensyn til etterforskingen.

Mannen er satt i arrest ved Brønnøy lensmannskontor, som nå vil etterforske saken videre.

Kunne ha gått verre

Brannsjef Geir Johan Hanssen bor selv ikke langt fra brannstedet, og var blant de første på stedet.

– Det var en stor bygningsbrann, og det kunne ha gått verre om det hadde vært mer vind. Husene står tett, sier Hanssen.

Leilighetsbygget er en del av Brønnøytunet, om lag 28 kilometer fra brannstasjonen i Brønnøysund sentrum, mot kommunegrensa til Sømna. Bare en av de fire leilighetene var i følge brannsjefen bebodd. Men da brannvesenet kom frem var allerede bygningen totalskadet.

– Vi fikk bistand fra brannvesenet i Sømna, og det bidro til at vi raskt fikk kontroll og gjennomført etterslokking. Vi er nå ferdige på åstedet, og politiet har overtatt, sier Hanssen.