Hopp til innhold

Mann funnet død i Brønnøy: – Anser dødsfallet som mistenkelig

En mann har vært savnet i nesten to uker i Nordland. Etter å ha fulgt informasjon fra mannens telefon fant de en person de tror er han, omkommet.

Trælnes poltiiet

Dette er et av områdene hvor politiet og frivillige har gjennomført en leteaksjon. Denne endte opp med et funn som viste seg å være en død person. Politiet tror denne personen er den savnede mannen.

Foto: Ole-Christian Olsen / NRK

Tirsdag gikk politiet i Nordland ut med et ønske om tips etter at en 33 år gammel mann ble meldt savnet.

Onsdag ble det satt i gang en stor leteaksjon i Trælnes-området i Brønnøy kommune.

Til slutt kom politiet med en pressemelding. De bekrefter at de har funnet en omkommet person i det aktuelle søksområdet.

Den avdøde er ikke obdusert, men alt tyder på at det er den savnede som er død.

Politiet skriver i en pressemelding at de ikke kan si noe om dødsårsaken, men de anser dødsfallet som mistenkelig.

– Politiet vil etterforske saken, og vi kan, på nåværende tidspunkt, ikke si noe om dødsårsaken. Politiet kan heller ikke si noe om dødsfallet har skjedd som følge av en ulykke eller en straffbar handling. Pr nå anser vi dødsfallet som mistenkelig.

De pårørende er orientert om at politiet går ut med denne informasjonen, opplyser de i pressemeldingen.

Det er satt i gang en stor leteaksjon ved Trælnes i Brønnøy kommune.

Teledata pekte i retningen

Siden fredag 15. mars har mannen vært savnet.

Johansen i politiet sier til Brønnøysunds Avis at de nå leter i Trælnes området fordi observasjon og teledata fra mannens mobil pekte i den retningen.

– At det er en stund siden mannen sist ble observert er en utfordring, men vi må ha trua. Politiet er fortsatt interessert i tips fra de som kan ha sett mannen, sier han til avisa.

Nå er søket avsluttet.

– I forbindelse med at han har vært savnet, ble det i dag tidlig startet søk i området Trælnes, Brønnøy. Politiet har gjennomført søk både i strandsonen og til fjells. Dette ved bruk av egne ressurser og ved hjelp av personell fra frivillige organisasjoner, sier Remi Johansen, operasjonsleder i Nordland politidistrikt.