NRK Meny
Normal

Mannskapet på «Stormbull» er stolte etter at Liam ble født på redningsskøyta

Mannskapet på redningsskøyta «Stormbull» fikk for første gang møte gutten som ble født om bord i forrige uke. Det var en spent gjeng som satte kurset mot Skrova i Lofoten.

Mannskapet på redningsskøyta «Stormbull» fikk for første gang møte gutten som ble født ombord i forrige uke.

Her er Liam sammen med mor Andrea Varneau, far John Knudsen og maritim direktør Odd Arne Haueng i Redningsselskapet.

Redningsskøyta «Stormbull» kaster loss fra Svolvær i Lofoten, og for en gangs skyld er det en tur som er preget av positive forventninger.

Skipper på "Stormbull", Glenn Pettersen.

Skipper på 'Stormbull', Glenn Pettersen.

Foto: John Inge Johansen / NRK

– Forventningene er veldig store. Det blir artig å treffe de igjen under litt roligere omgivelser, sier skipsfører på «Stormbull» Glenn Pettersen.

Reserveonkler

Kursen settes nok en gang mot øya Skrova i Lofoten. Hit kjørte de også i forrige uke, og den turen endte med at det ble født en gutt om bord på båten for aller første gang på mange år. Det er ikke så rart at mannskapet ser frem til å møte lille Liam igjen, for nå føler de seg alle sammen som reserveonkler.

Da redningsskøyta nærmet seg slår de på sirene. Faren til Liam, Johan Knudsen ble mer overrasket enn sønnen sin.

– Jeg reflekterte egentlig ikke over at det skulle være så spesielt å bli født i en redningsskøyte, jeg regnet med at dette skjer ofte, sier Knudsen

Les også: Gutt født på redningsskøyta i natt: – Vurderer å kalle han opp etter båten

Har ikke skjedd siden 1966

Sist de møttes i Stamsund lå moren å fødte bak et forheng, mens skipperen nærmest satt og deltok i presserien i kapteinenssetet for den lille hadde hastverk. Denne gangen ville mannskapet ha lille Liam om bord for å gi han en liten overraskelse, nemlig et livsvarig medlemskap i Redningsselskapet.

Lille Liam blir bært inn på redningsskøyta

Mannskapet bærer Liam om bord i redningsskøyta.

Foto: John Inge Johansen / NRK

– Jeg skulle hilse fra alle ansatte og frivillige i Redningsselskapet. Vi er veldig stolte over det som har skjedd og vi synes at det er stor stas. Særlig fordi at sist dette skjedde var i 1966. Det er absolutt ikke hverdagskost, sier maritim direktør i Redningsselskapet Odd Arne Haueng.

Moren til Liam, Andrea Varneau, forteller at alt skjedde så raskt at hun ikke rakk å tenke over situasjonen og det som holdt på å skje.

– Det eneste jeg tenkte på var få meg i vei og få han ut. Man tenker ikke så mye under den tiden, forteller Varneau.

(artikkelen fortsetter under)

I går kveld måtte Redningskyta "Stombull" med et mannskap på tre gå til Skrova for å hente en fødene kvinne. Målet var å få henne til sykehuset i Lofoten. Men barne hadde det travelt. Og dermed skjedde det som ikke har skjedd på over femti år.

KOM TIL VERDEN PÅ REDNINGSSKØYTA: Vesle Liam ble født om bord på redningsskøyta «Stormbull» natt til onsdag i forrige uke. Her er gutten sammen de lykkelige foreldrene Andrea Varneau og Johan Knudsen.

Stolt

Lille Liam fikk prøve seg på kapteinsstolen og kanskje er det han som skal ta denne viktige jobben ved kysten.

– Dette er en gladsak i forhold til mange av de turene vi har, og jeg er veldig stolt, sier skipsfører Pettersen

Etter besøket fikk også mannskapet sine synlige bevis på at de har vært med på fødselen om bord på båten.