NRK Meny
Normal

– Søket under vann avsluttes i natt hvis vi ikke finner den savnede

Politi og letemannskap søker fortsatt i vannet for å finne den savnede mannen etter vannscooterulykken i Fauske kommune lørdag ettermiddag.

Leteaksjon Fauske

Vidar Solvang (43) fra Fauske er savnet etter en vannscooterulykke lørdag ettermiddag.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

Mandag ettermiddag gikk politiet i Salten ut med at det er 43 år gamle Vidar Solvang fra Fauske som er savnet. Store ressurser er satt inn søket etter mannen, men så langt uten resultat.

Politiet har med bistand fra både frivillige og redningsmannskaper søkt gjennom området over og under vann. Samtidig planlegges det overflatesøk og leting langs land.

– Dette er en båt som søker med undervannskamera over et større område, men dårlig sikt gjør arbeidet vanskelig, skriver konstituert lensmann Robin Johnsen i en pressemelding.

– Søket under vann vil bli avsluttet i natt dersom den savnede ikke blir funnet i løpet av de nærmeste timene, sier Johnsen.

Politiet har bedt om bistand fra Sivilforsvaret som stiller med båter og båtførere samt Røde Kors som stiller med letemannskap. I tillegg vil bruk at fly fra flyklubben vurderes for å gjennomføre overflatesøk fra lufta.

Var med i utdrikningslag

43-åringen har vært savnet i snart to døgn, etter at han falt i vannet fra en vannscooter rundt 500 meter fra land utenfor Fauske sentrum.

Lørdag kveld fikk den savnede fauskemannen status som antatt omkommet.

En annen mann i 20-årene kom fra ulykken uten livstruende skader. Han ble reddet opp i en båt og tatt med til medisinsk behandling.

Ulykka skjedde i forbindelse med et utdrikningslag, og turen da det gikk galt var ikke planlagt, ifølge varaordfører i Fauske, Ronny Borge.

– Brudgommen var ferdig med sin tur, og så skulle savnede og en annen som deltok på utdrikningslaget bare ta en ekstratur, før de avsluttet, sier Borge til NRK.no.

– Ikke mistanke om promille

Politiet har foreløpig et ganske godt bilde av hva som skjedde, men fortsatt er det detaljer rundt ulykka som ikke er klare.

– Akkurat nå er hovedmålet vårt å finne den savnede, men samtidig jobber vi også videre med etterforskninga, sier konstituert lensmann Robin Johnsen til NRK.no.

– Er det grunn til å tro at det var rus med i bildet?

– Nei, det har vi ikke noen mistanke om, sier Johnsen.

(artikkelen fortsetter under)

Søker etter antatt omkommet etter vannscooterulykke

Dette skipet søker i området der mannen falt av vannscooteren to døgn siden.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

– Hørte folk rope

En av de første som kom til ulykkesstedet var Hans Nymo fra Fauske.

– Vi holdt på med å klargjøre båten fordi vi skulle ut på tur. Så hører vi folk rope at en vannskuter hadde veltet. Da var det bare å kjøre bortover, sier Nymo til Saltenposten.

– En annen båt kom like før oss og fikk dratt den ene mannen opp av vannet. Jeg stod klar til å hive meg ut for den andre mannen, men jeg klarte ikke å se han, fortsetter Nymo til avisa.

Han forteller til avisa at alt gikk veldig fort.

– Nå i ettertid ser man hvor fort det kan gå galt. Hadde jeg kommet 20 sekunder før. Ja, da vet jeg ikke, sier Hans Nymo.

Vannscooteren stoppet ikke

Politiet vil i dag også forsøke å finne ut hvorfor vannscooteren ikke stoppet av seg selv etter at de to falt i vannet.

– Vannscooteren kjørte i ring. Den nærmet seg de to og var nesten oppe i dem, forteller et øyenvitne til Avisa Nordland.

– Det faktum at vannscooteren ikke stoppet etter ulykken er et av momentene som politiet ser nærmere på, men som det er for tidlig å si noe om. Når det gjelder bruk av flytevest er det klart at det kun ble brukt ett flytemiddel, sier konstituert lensmann Robin Johnsen.

Store styrker leter etter en mann som er savnet etter en vannscooterulykke på Fauske i Nordland. Flere dykkere er satt inn i søket.

LETER ETTER SAVNET MANN: Den 43 år gamle fauskemannen har vært savnet siden vannscooterulykken lørdag ettermiddag.

Laster kart, vennligst vent...

Ulykka skjedde i Fauske kommune i Nordland.