Kongressmedlemmer på Bodø-besøk

Nord-Norsk næringsliv hadde tirsdag besøk av flere medlemmer fra den amerikanske kongressen. – Morsom erfaring, sier Odd Emil Ingebrigtsen.

BRUS

SAMLET. (f.v.) Tord Kolstad, Kjell Ivar Helgsen, Tom Cato Karlsen, Gerald E. Connolly, Jim McDermott og Odd Emil Ingebrigtsen.

Foto: Odd Emil Ingebrigtsen

Bodøregionens Utviklingsselskap (BRUS) hadde tirsdag besøk av 12 medlemmer fra kongressen og utenriksdepartementet i USA. Blandt de besøkende var blant annet kongressrepresentant Gerald E Connolly fra Virginia og Jim McDermott fra Seattle.

– Det er veldig morsomt å få besøk fra USA og vise frem hva Nord-Norsk næringsliv får til i denne regionen, forteller Odd Emil Ingebrigtsen som er forlegger og Høyre-politiker fra Bodø.

Nordland har alt

Amerikanerne og BRUS diskuterte blant annet hva Nordland fylke har å tilby.

– Vi fortalte hva næringslivet lokalt kan vise til. Det bor dobbelt så mange mennesker i Nordland som det gjør i Troms og Finmark til sammen, her har vi alt, forteller Ingebrigtsen og ramser opp:

– Vannkraft, akvakultur, olje og fiskeri er alle næringer som skaper stor verdiskapning i fylket.

Opptatt av forsvarspolitikken

Det skal ha imponert den amerikanske delegasjonen, men det var allikevel ikke det nordnorske næringslivet delegatene var mest opptatt av.

– De var veldig interessert i at forsvaret nå avvikler hovedflybasen i Nord-Norge og syntes at det var rart, fordi avskrekningspolitikken i forhold til Nordområdene, har vært veldig effektiv, forklarer han.

Også den norske helsepolitikken skal ha vekket interessen til amerikanerne.

– Kongressmedlemmene var veldig opptatt av den sosialistiske modellen som vi har her i Norge. De mente at de begynte å nærme seg en slik modell også der, men at den ikke ble så godt mottatt, ler han