NRK Meny
Normal

– Får en artig høst om vi vinner

Det ble 0-0 på Aspmyra i oppgjøret mellom Bodø/Glimt og Hønefoss.

Video Bodø/Glimt - Asker 31.07.2011

Bodø/Glimt - Hønefoss 14.08.11

– Vinner vi i dag kommer vi til å få en artig høst, sa Cato Hansen før kampen. Men med 0-0 ble ikke starten på høsten like gul som han hadde håpet.

Etter dagens oppgjør får Bodø-Glimt med seg ett poeng og klarer derfor ikke å passere Hønefoss, som ligger ett hakk over på tabellen.

Hvis Glimt hadde vunnet vil det blitt deres sjette hjemmekamp på rad.

Cato Hansen

Cato Hansen.

Foto: Sigrud Steinum / NRK

Les også: To spillere på vei bort fra Glimt

– I godt humør

Og det er virkelig glade dager i Glimt-leiren om dagen. At de er gode på hjemmebane vet alle, og fem strake hjemmeseiere bekrefter det.

Men da de også gikk hen og vant 4-2 borte mot Mjøndalen i forrige runde, begynner det virkelig å lukte opprykk.

– Vi har en veldig god følelse i laget. Spillerne er i godt humør og har hatt mange gode opplevelser i det siste. Selv om vi møter et veldig godt lag, tror jeg vi har en bra mulighet for å få et veldig godt resultat, sier Hansen.

Synes Glimt har svingt

Leif Gunnar Smerud

Leif Gunnar Smerud.

Foto: Odd Rømteland / NRK

Også Hønefoss er i dytten om dagen. Etter at laget tapte tre kamper på rad i mai, har de plukket jevnt med poeng gjennom hele sommeren.

Hønefoss-trener Leif Gunnar Smerud frykter ikke hjemmesterke Glimt.

– Glimt er et godt hjemmelag, og et godt fotballag i det hele tatt. De har en del spennende unggutter som har imponert. Men jeg synes at det har svingt en del for Glimt i år, fra det veldig gode til det ikke fullt så gode, sier han.

Hønefoss har også noe å forsvare. I vår vant de 3-2 mot Glimt hjemme på Ringerike.

Venter stort oppmøte

Det har tidligere i år aldri vært over 3000 tilskuere på Aspmyra. I dagens kamp ventes det derimot folkevandring til kampen.

Bodø/Glimt har planlagt å sette verdensrekord i sushimosaikk. Representanter fra Guinness, som gir ut den verdenskjente rekordboken, er til stede på Aspmyra for å overvære rekordforsøket. Mosaikken skal etter planen være på 25 kvadratmeter og motivet skal være Glimt-logoen.

– Vi har solgt over 5000 billetter til kampen. Her blir det folkefest, konstaterer arrangementsjef Fredrik Persson.