Hopp til innhold

Klar for Glimt etter at han fikk sparken i sin forrige klubb

Alexander Jakobsen måtte forlate Falkenbergs etter at han skal ha slått til en lagkamerat, men nå får han sjansen i Glimt-trøya.

SUNDSVALL-FALKENBERG WEB_SPORT

Alexander Jakobsen spilte inntil nylig for den svenske eliteserieklubben Falkenbergs.

Foto: Therese Ny/TT / TT NYHETSBYRÅN

– Han fremstår som en flott gutt, som har veldig lyst til å bli bedre og prestere godt. Han har imponert oss på trening og også utenfor banen. Jeg er helt sikker på at han er motivert og giret for å gjøre jobben som kreves, sier Glimt-trener Aasmund Bjørkan.

Alexander Jakobsen måtte tidligere i sommer forlate svenske Falkenbergs etter å ha havnet i bråk med en lagkamerat, men nå får han sjansen i Glimt-trøya og har signert en kontrakt som varer ut 2017.

Midtbanespilleren fikk ifølge Aftonbladet sparken fra den svenske eliteserieklubben, etter at han skal ha slått til en medspiller med en ispose.

Fire nye inn

Den danskegyptiske midtbanespilleren var en av fire nye Glimt-spillere som ble presentert under en pressekonferanse på Aspmyra i ettermiddag.

Også vingen Ole Jørgen Halvorsen (Odd), den tyske midtstopperen Sascha Mockenhaupt (Kaiserslautern) og den russiske spissen Vadim Manzon (Karlsruhe) er klare for Glimt. Alle tre lånes ut til gultrøyene resten av sesongen.

– De kompletterer stallen vår og gir oss ferdigheter og egenskaper som vi trengte inn i gruppen, sier Bjørkan.

Pressekonferanse Bodø/Glimt

Alexander Jakobsen (f.v.), Ole Jørgen Halvorsen, Sascha Mockenhaupt og Vadim Manzon under ettermiddagens pressekonferanse.

Foto: Benjamin Fredriksen / NRK

Store utskiftninger

Glimt-ledelsen fikk det travelt på tampen av overgangsvinduet, og det har vært store endringer i stallen i løpet av sommeren.

Henrik Furebotn og Martin Wiig er blant dem som allerede har forlatt klubben. I tillegg ventes det at Milan Jevtovic signerer for tyrkiske Antalyaspor i løpet av kort tid.

Glimt har en politikk om å satse på unge, nordnorske spillere, men Bjørkan avviser at de nye signeringene bryter med dette.

– Nå fikk vi muligheten til å forsterke oss med veldig gode spillere, som helt sikkert kommer til å gjøre alle bedre. Den rå ungdomslinja og satsingen på lokale gutter i Bodø/Glimt ligger fast, sier Bjørkan.

Fikk råd fra norsk lagkamerat

Tyske Mockenhaupt er hentet inn for å styrke Glimt-forsvaret og rådførte seg blant andre med tidligere lagkamerat Ruben Yttergård Jenssen, før han takket ja til gultrøyene.

– Jeg vil bare nyte fotballen og hadde en god følelse da jeg snakket med treneren og ledelsen her, og det føltes rett.