NRK Meny
Normal

Keepertreneren i mål mot Glimt

Keepertrener i Tromsø IL, Espen Isaksen, står trolig i mål mot Bodø/Glimt på søndag. Tromsø-keeper Sead Ramovic er utestengt.

Tromsø - Bodø/Glimt

UTESTENGT: Tromsø-keeper Sead Ramovic er utestengt til kampen mot Bodø/Glimt på søndag. Dermed må Tromsø be keepertrener Espen Isaksen ta plass mellom stengene.

Foto: Bertiniussen, Rune S. / SCANPIX

Tromsø sin førstekeeper Sead Ramovic er nemlig utestengt i én kamp, etter at han braket sammen med Makhtar Thioune mot Molde i høst.

Dermed må sannsynligvis Isaksen (30) fra Mosjøen ta plass i mål igjen, i en kamp som kan bli avgjørende for om Bodø/Glimt berger plassen i eliteserien eller ikke.

- Én kamp avgjør ikke en hel sesong, så det har jeg ikke noe forhold til, men det er klart det er en viktig kamp, sier Isaksen til NRK.

Isaksen har ikke startet en kamp siden sesongavslutningen i fjor. Da spilte Isaksen for Odd Grenland. I januar begynte han som keepertrener i Tromsø. Men med de keeperreservene i TIL på skadelista og på utlån, er keepertrener Espen Isaksen nå det beste alternativet til Glimt-kampen.

- Får lov å bomme litt

Assistenttrener i Bodø/Glimt Bent Inge Johnsen, også han fra Mosjøen, lover et offensivt Glimt-lag mot Tromsø. Johnsen syntes ikke det er noen ulempe for Glimt at en sambygding trolig må stå i mål for Tromsø.

- Det gjør ikke noe at Ramovic står over, for å si det sånn. Men om Espen har holdt seg i form, ja da er det vel godt nok, sier Johnsen.

- Har du et godt råd til ham?

- Ja, han bør prøve å være offensiv i feltet, og gå på alt. Så kan vi jo håpe at han bommer på noen baller, sier Johnsen.

Har hjertet i Tromsø

Bent-Inge Johnsen

Assistenttrener i Glimt, Bent Inge Johnsen

Foto: Øystein Nygård

Bodø/Glimt ligger nest sist i eliteserien når tre kamper gjenstår. Dermed er oppgjøret mot Tromsø en kamp Glimt nærmest må vinne, dersom laget skal redde plassen i eliteserien.

Espen Isaksen har lang erfaring som keeper fra Mosjøen, Rosenborg, Byåsen, Oslo Øst, Stabæk og Odd Grenland. Likevel vedgår han at det er noe litt spesielt ved oppgjørene mellom Bodø/Glimt og Tromsø.

SE VIDEO:

Video nsps_upload_2009_10_15_8_53_20_3968.png
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

- Det er jo slaget om Nord-Norge. Og i år blir det jo ekstra spesielt, siden Glimt ligger så dårlig an, sier Isaksen.

- Hvordan blir det for deg som nordlending å kunne sende Glimt ned i 1. divisjon?

- Jeg har alltid hatt et sterkt forhold til TIL, og holdt med dem i hele mitt liv. Men det er klart at for interessen og rekrutteringen i Nord-Norge er det viktig å ha flere lag i toppen, sier han.

Kan fortsatt anke Ramovic-dom

TIL har ennå ikke bestemt seg for om klubben skal anke dommen fra Doms- og sanksjonsutvalget i NFF mot Ramovic. Men dersom tyskeren ikke får spille, står valget mellom Espen Isaksen og en keeper fra Tromsø sitt juniorlag.

Espen Isaksen

Espen Isaksen

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

- Jeg er godt forberedt, og har trent bra i år. Jeg har jo vært på benken i flere kamper, og er klar til å spille.

Markedssjef i Bodø/Glimt Erlend Willumsen sier til NRK at onsdag ettermiddag var det solgt rundt 3.100 billetter er solgt til kampen på søndag. Dermed ligger dette an til å bli den best besøkte kampen på Aspmyra i eliteserien denne sesongen.